Jump to content

dosmrtno uzdržavanje


treskab

Preporučene objave

Sa bratićem imam ugovor o dosmrtnom uzdržavanju. Zauzvrat on mi je prepisao svu svoju imovinu ( nije velika ) a ja sam se obvezao da ću ga smjestiti u dom za starije i nemoćne osobe. On daje cijelu svoju mirovinu za plaćanje doma a ja nadoplaćujem ostatak do stvarne cijene doma. Stoji još da ću ga posjećivati, brinuti se o njemu i na kraju sahraniti po mjesnim običajima. Ugovor na obostrano zadovoljstvo egzistira već 7 godina.

Iz praktičnih razloga ja bih, u dogovoru s njime, htio jednostavno raskinuti taj ugovor ali i dalje odgovorno izvršavati sve obveze iz ugovora a da se ne dira u prepisano vlasništvo. Kako to izvesti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da mogu iako sam to htio izbjeći. Razlog će vam biti jasan kad ga kažem.

Naime pošto se on nalazi u staračkom domu može se jednoga dana dogoditi ( kako to sve ide) da će se morati plaćati ekonomska cijena doma bez participacije Županije, odnosno Države kao što vrijedi za primatelje socijalne pomoći. Ako se to dogodi neću moći izvršavati obvezu plaćanja jer sam i sam umirovljenik sa skromnom mirovinom a njegova imovina ( stara kuća na selu ) prepisana na mene ne vrijedi puno.

Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija