Jump to content

kome predati ostavstinu nako sto sam se odrekao


inviktus990

Preporučene objave

otac mi je preminuo u 1.mj i imali smo ostavinsku raspravu. Brat,majka i ja smo se odrekli ostvastine zbog dugova koje je imao otac na sebi. U ostvastini je imao automobil,skuter,dva pistolja i zadnju mirovinu . Kada smo bili kod javnog biljeznika moram reci da je jako bila bezobrazna i nije nista htjela reci kako,sta i kako. Ja sam ju upitao sta da radimo sada sa automobilom i skuterom kad smo se toga odrekli? Ona je samo rekla MORATE SE SAMI ZBRINUT DI CE TE TO DRZATI. Ok auto i skutre je sad kod mene i ja nezz kome ja to trebam to predati . Skuter ja vozim ali ne divljam da bi dobivao neke kazne na ocevo ime . Pa me sada zanima kome ja moram to predati? Ili da cekam nekakav poziv da se to preda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se svi zakonski nasljednici odreknu nasljedstva, radi se o tzv. ošasnoj ostavini, što znači da će ostavina prijeći na Općinu/Grad u kojoj je otac imao prebivalište odnosno u kojoj se nalaze nekretnine. S pokretninama vi više ne biste trebali raspolagati, jer ako se nešto desi, biti ćete odgovorni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je li Vam dostavljeno rješenje o nasljeđivanju?

 

Ukoliko su se svi nasljednici odrekli, navedene stvari prelaze u vlasništvo općine/grada u kojem je ostavitelj u trenutku smrti imao prebivalište. To bi trebalo biti navedeno u rješenju o nasljeđivanju, pa kad Vam rješenje o nasljeđivanju bude dostavljeno kontaktirajte općinu/grad i dogovorite s njima da preuzmu stvari.

 

Ako su pištolji još uvijek u Vašem posjedu, mislim da biste trebali zatražiti od policije da ih preuzme do okončanja ostavinskog postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija