Jump to content

Bračna stečevina majke


Arthuria

Preporučene objave

Poštovanje!

Molim Vas savjet što da radim i isplati li se uopće išta poduzimati.

Naime, saznala sam sasvim slučajno da su moj otac i sestra prodali bez mojega znanja stan koji je u vlasništvu mog oca iako se radi o bračnoj stečevini moje pokojne majke koja je bila radnom odnosu cijelo vrijeme braka.Ja sam udana i živim u drugom gradu, kao i oni, ali često sam dolazilia u rodni grad za koji sam, kao i stan, vrlo emotivno vezana. U stanu su se nalazile i neke moje stvari, uspomene i sl...Što mogu poduzeti i koliko se isplati poduzimati išta? Zastarijeva li pravo bračne stečevine i može li se parnica pokrnuti nakon nekoliko godina...nakon smrti mog oca ili sl? Napominjem da sa sestrom i ocem već dugo nisam u kontaktu, više od dvije godine, nakon nekoliko mučnih godina teških odnosa njihovom krivnjom...I dosad su imali slične ispade, ali nikad ovako nešto iza leđa... Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi kao jedna od maminih nasljednika ste bili ovlašteni tužbom zahtijevati utvrđenje majčinog dijela bračne stečevine,a koje pravo nezastarijeva,no u konkretnom slučaju se stvar komplicira budući da je nekretnina otuđena kupoprodajom,glede čega je sasvim izvjesno a s obzirom na postojeće okolnosti da bi kupac bio zaštićen od vašeg zahtjeva,no to neisključuje vaše pravo da prema ocu postavite obvezno pravni zahtjev(ako nije nastupila zastara)radi isplate vašeg dijela u maminoj bračnoj stečevini.

Jasno da se radi o kompliciranoj parnici,u kojoj bi se pored tužbenog zahtjeva,vještačenja i izvođenja ostalih parničnih radnji rješavalo i prejudicijalno pitanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

glede mog pravnog zahtijeva prema ocu glede isplate mog dijela. Hvala unaprijed...

 

koje tvoje pravo na isplatu tvog dela?

ako je otac živ nemaš nikakvo pravo na imovinu koja je njegovo vlasništvo.

bračnu stečevinu majke tek treba utvrditi. dali imaš dokaza koje otac nebi mogao pobiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija