Jump to content

Provedba presude u zemljišnim knjigama


bundeva

Preporučene objave

Pred desetak godina moja je obitelj u dogovoru sa susjedom pokrenula protiv nje formalnu tužbu na dosjelost kako bi se šuma prepisala s njenog na naše ime, jer je taj teren pred puno godina zamijenjen s drugim ali bez papira. Sve je bilo u redu, s obzirom da je susjeda sama željela predati teren nama i riješiti prastari problem. Dobili smo i sudsko rješenje da je dopušten unos vlasništva. U katastru je tada upisano da smo mi posjednici, no u gruntovnici nije jer je naša odvjetnica kasnije priznala da je u gruntovnicu zaboravila odnijeti dokument o upisu vlasništva. U međuvremenu je susjeda umrla i u gruntovnicu se upisala njena kćer. Naša odvjetnica kaže da se sada s njom moramo dogovoriti. Postoji li neki brži način uz predočenje sudskog rješenja i posjedovnog lista u gruntovnici ili nešto drugo? Što preporučate?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jer je naša odvjetnica kasnije priznala da je u gruntovnicu zaboravila odnijeti dokument o upisu vlasništva.
,što reći,krajnja bahatost s njene strane,no moram priznati da ste i Vi tu zakazali.
Što preporučate?
problem bi se mogao riješiti vrlo lako,budući da imate osnovu za upis ali vam zbog nastalih okolnosti treba suglasnost upisane vlasnice,pa neznam dali ste je kontaktirali.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U slučaju da odbije,javlja se spor,što će reći tužba sa kondemnatornim zahtjevom na trpljenje promjena u zemljišnim knjigama.

Imao sam jednu sličnu situaciju,samo što se u ovom slučaju radilo u upisu služnosti,dok je u vašem vlasništvo,no nebitno iz razloga što se u oba slučaja radi o knjižnim pravima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija