Jump to content

Parkiranje na mjestu za invalide


Tina_02

Preporučene objave

30. svibnja 2016. godine izrečena mi je kazna u iznosu od 700,00 kn zbog parkiranja na mjestu rezerviranom za invalide na prostoru namjenjenom parkiranju za stanare zgrade u kojoj i sam živim.

Naime, za potrebe stanara postoji prostor za parkiranje na kojem nisu označena parkirna mjesta ucrtanim rubnim crtama na kolniku. Na jednom mjestu postoji znak koji označava parkirno mjesto (u ovom slučaju njih 3) rezervirano za osobe sa invaliditetom međutim nigdje nije naznačeno koje je to mjesto (kao što sam navela parkirna mjesta uopče nisu označena). Prema članku 10 Pravilnika o znaku pristupačnosti (Narodne novine, broj 78/08 i 87/14) parkirno mjesto namijenjeno za invalide mora uz ploču koja označava parkirno mjesto biti označeno i ucrtanim rubnim crtama na kolniku i simbolom i simbolom koji označava mjesto za osobe s invaliditetom žute boje. Također navodno parkirališno mjesto za osobe sa invaliditetom ne zadovoljava ni jedan od uvjeta iz članka 38. Pravilnika o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Je li policija "pogriješila" izdavanjem ove kazne ili pogrešno tumačim pravilnike?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uz tu uplatnicu bi ti trebala biti obavijest da platiš u roku od 8 dana ili dostaviš podatke onoga tko je vozio.

 

S obzirom da se na obavijest ne možeš žaliti, a ne želiš platiti, moraš dostaviti svoje podatke (tj. vlasnik mora dostaviti podatke vozača), pa ćeš dobiti prekršajni nalog na koji ćeš se onda moći žaliti s ovim argumentima.

 

Velim, po meni tu nema prekršaja jer nije jasna situacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija