Jump to content

godišnji na silu i mobing


biliidol

Preporučene objave

Kakav ugovor imaš i spominje li se godišnji?

 

Koliko dugo tamo radiš?

 

Na koji način te se šikanira i proziva?

 

Pitam, jer treba ipak malo više informacija da bi ti se moglo nešto konkretno odgovoriti.

 

 

ugovor produžavaju svakih 3,pa sad 6 mjeseci,radim godinu i 9 mjeseci,dobar sam prodavač ali me šefica ponižava na više načina,pozvana sam kod nje na razgovor preko 20 puta,i uvijek uzme svjedoka koji je slizan sa njom i npr. kupac me pozdravio sa doviđenja bog,bog i ja sam njemu isto odgovorila,pola sata sam slušala od voditeljice kako imam blizu 50 godina ,da nemogu biti tako neljubazna,pa vi bi te u tim godinama već trebali znati kako sa ljudima,može vas sram biti,znate ako nemate volje raditi ,znate bliže se ugovori a neko će morati kući ići.....sljedeći put sam imalaproblema sa sinom i plakala kući,kad sam došla raditi odmah me pozvala i rekla nemožete raditi tako vidi se da ste plakali ja joj kažem da imam problema a ona meni i mene je mama ostavila pa što bi ja sad trebala plakati do kraja života...kolegica napravi štetu na namještaju koji prodajemo od 500 kn nju ne zove na razgovore jer joj teta radi u firmi,meni je čovjek došao po podnicu i tražio određenu dužinu,kupio poslje se predomislio i zamjenio je,opet pola sata pranja mozga... skoro dvije godine nemam garderobni ormarić jer su moj dali zaštitarki i neki dan su mi ukrali kolega iz smjene novčanik,niko nemože doći do garderobe osim radnika,nije mi dala da kamere vidim ,nazvala sam lopova đubre,a ona me upozorila da nemogu tako govoriti o lopovu,a ja je pitam kako da ga zovem zlato mamino mogu ovako nabrajati do jutra,ne pozdravi me kad prođe,kad pišem račun prođe i šutne mi pred kupcem lakat jer se nesmijem nasloniti na konzolu,dva puta sam na psihijatriji završila,a sad i terapiju depresiva uzimam,treba li još nabrajati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dali me šef može na silu poslati na godišnji? Na ugovoru sam, ne za stalno i imam još problema na poslu,jednostavno me se šikanira, proziva.Zanima me dali mogu ako mi ne produže ugovor tužiti ih za mobing pošto nisam zaposlena na neodređeno,hvala

 

Što se godišnjeg tiče, kad će te ga koristiti - zadnju riječ ima poslodavac.

Samo, tražite pisano riješenje, da ne bi ispalo kako ste neopravdano izostali sa posla.

Što se mobbinga tiče, možda je najbolje da se obratite tu http://mobbing.hr/ Svejedno, kako imate ugovor na određeno, po isteku istog poslodavac vam ga ne mora produžiti i to ne mora nikom objasniti.

Savjetujte se sa navedenom udrugom, ali sami ćete morati odlučiti dokle ćete ići. Znam da je posao bitan, no mislim kako je zdravlje bitnije. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija