Jump to content

Krađa osobnih podataka


choppsol

Preporučene objave

Dobar dan, žrtva sam pokušaja krađe novaca putem uplate na lažni račun i žrtva sam krađe osobnih podataka zbog prijave na lažan posao objavljen putem društvene mreže LinkedIn. Navodno se radi o višegodišnjim prijevarama pri čemu se kriminalci predstavljaju kao poslodavac iz Londona. Informacija je potvrđena od strane tvrtke. Prijavljuje li se vama ovaj slučaj ili europskoj instituciji s obzirom na porijeklo kriminalaca i poslodavca? Imate li savjet oko prijave?

 

 

Lijepi pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi li se o tipu sa jakim indijskim akcentom koji se predstavlja kao recruiter i zove sa nekog britanskog broja i koji trazi da mu hitno dostavis podatke?

 

 

Nisam sigurna. Na Skype im piše da su iz Londona, ali mogu biti bilo od kuda. Danas smo na moju inicijativu trebali imati Skype call koji sam izignorirala, tako da ne znam koje su narodnosti. Prijavila sam već sve Agenciji i čekam da se vratim u Zagreb da prijavim policiji. U međuvremenu sam htjela kontaktirati Vijeće Europe i njihovo tijelo za zaštitu podataka pa ću vidjeti što će biti... Nisam uplaćivala novac, no imaju moje osobne podatke sa životopisa :/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija