Atman objavljeno: 22. lipanj 2016. Dijeli objavljeno: 22. lipanj 2016. Molim vas za savjet, ja i supruga smo u Zagrebu kupili stan koji glasi pola na moje pola na njeno ime. Stan otplaćujemo kreditom, no u stan je uložena i gotovinska suma od nekih 40.000 eura koju su mi darovali roditelji u tu svrhu (kupnju stana). Zanima me je li nakon rastave ja imam pravo na povrat tog iznosa odnosno veći dio stana s obzirom da je bila riječ o poklonu mojih roditelja, a ne o novcu koji smo stekli u braku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 22. lipanj 2016. Dijeli odgovoreno: 22. lipanj 2016. Molim vas za savjet, ja i supruga smo u Zagrebu kupili stan koji glasi pola na moje pola na njeno ime. Stan otplaćujemo kreditom, no u stan je uložena i gotovinska suma od nekih 40.000 eura koju su mi darovali roditelji u tu svrhu (kupnju stana). Zanima me je li nakon rastave ja imam pravo na povrat tog iznosa odnosno veći dio stana s obzirom da je bila riječ o poklonu mojih roditelja, a ne o novcu koji smo stekli u braku. dar je osobna imovina ( i ono što je kupljeno darovanim novcem). sudu podnesi tužbu za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine. uz tužbu podnijeti i dokaze o darovanju (ili izjava svjedoka). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 22. lipanj 2016. Dijeli odgovoreno: 22. lipanj 2016. podnesi tužbu za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine.neradi se o takvom vidu tužbe(bar po pitanju stana),budući da su oba bračna druga upisani kao suvlasnici u jednakim dijelovima,glede čega bi se radilo o tužbi obvezno-pravnog karaktera. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.