Jump to content

bor u vlasništvu zgrade


toni22

Preporučene objave

MOlim vas za odgovor. Ispred terase od stana u prizemlju mi je ogromno stablo zbog čijih grana nisam mogao tendu za sunce niti spustiti niti dići. Stablo se nalazi na u zajedničkom zemljištu zgrade.

Također su mu preko tog stabla miševi ulazili u stan. Na svoju sam ruku prije nekoliko dana (zbog neuspjelih pokušaja razgovorom) pošišao te grane i malo oblikovao bor, bez da sam pitao ili se konzultirao sa ostalih 8 suvlasnika.

Danas mi prijete da moram platiti dvije tisuće kuna štete ili da će me tužiti zbog jer nisam dobio suglasnot od ostalih...

Da li je po vašem mišljenju sam doista krivo postupio, i s koje osnove me mogu tužiti i tražiti precizno 2000 kn?

 

najlljepša hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam stava da ste podrezivanjem grana otklanjali opasnost po vaš stan, ali i za cijelu zgradu. Ako miševi preko bora mogu ući u stan, onda znači da su grane toliko blizu da mogu nanijeti štetu fasadi zgrade te vašem balkonu/prozorima.

 

A kome biste trebali platiti 2.000,00 kn?

 

Njihovo potraživanje je po meni neosnovano, oni moraju dokazati da je nastala šteta u iznosu od 2.000,00 kn, a ta šteta sigurno nije nastala ako ste bor samo malo podrezali - pa niste ga otpilili do kraja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na svoju sam ruku prije nekoliko dana (zbog neuspjelih pokušaja razgovorom) pošišao te grane i malo oblikovao bor, bez da sam pitao ili se konzultirao sa ostalih 8 suvlasnika.

Danas mi prijete da moram platiti dvije tisuće kuna štete ili da će me tužiti zbog jer nisam dobio suglasnot od ostalih...

Vi očito imate problema zbog toga jer je jedan ili nekoliko suvlasnika vaše zgrade nekakav fanatik što se tiče 'zaštite prirode', pa je kod svih suvlasnika stvorena svojevrsna 'histerija'.Nemojte dozvoliti da se u ovom vašem sporu 'od šume ne vidi drvo', tj da se nekakav ideološki fanatizam nametne kao vjerodostojna osnova u vašem sporu.

Da li je po vašem mišljenju sam doista krivo postupio, i s koje osnove me mogu tužiti i tražiti precizno 2000 kn?

 

 

Niste postupili pogrešno. Vi ste učinili nešto što svi normalni ljudi rade sa raslinjem koje raste blizu objekta - porezali ste grane koje smetaju. Otklonili ste moguću buduću štetu i smetnju svojij imovini.

Vi ste suvlasnik i nekretnine i tog bora.

Na vašem mjestu ja bih suvlasnicima poručio da sam porezao svoj dio tog bora, i to zato jer mi je to činilo štetu. U normalnoj zgradi bi se stanari dogovorili da plate nekoga da kultivira kompletno taj bor. A oni ako žele pustiti da im grane rastu kroz prozor u stan - neka slobodno tako učine.

 

Nikakva mjerljiva šteta nije nikome počinjena time što ste porezali grane. Prije bi se moglo ustvrditi da ste vi trpili štetu jer su drugi suvlasniciodbijali postupiti razumno.

 

 

U raspravi svakako spomenite mogućnost da odselite te stan prodate nekom tko će još manje od vas trpiti takve gluposti. Neka si razmisle koga bi mogli dobiti za susjeda.

 

 

 

Mogu li me tužiti ...

 

Mogu vas tužiti. Svatko može svakoga tužiti za bilo što.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala vam svima na savjetima. oni se pozivaju da nisam imao suglasnsot suvlasnika i da se predstvniku nadoknadi šteta jer da je on osobno stablo posadio ....

 

ovo je čista ludost, jer je čovjeku dosadno, ali on je čak i policiju zvao dok me nije bilo u stanu....

 

kako da sve ovo što ste mi savjetovali sročim u jedan odgovor tom ludom čovjeku?

 

puno puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija