Jump to content

Smrt 2 mladih prouzročio 79-god. vozač kamiona?!


Echelon

Preporučene objave

Ženin brat (39) (državljanin Hrvatske)imao prometnu nesreću u Hercegovini, na njega i zaručnicu (36) zabio se talijanski kamion (7,5 tona), (vozač 79 ?!?! godina, volonter, ali navodno važeće dozvole?!?!) Kamion je vlasništvo talijanske humanitarne organizacije, osiguran kod Allianza. Ona je umrla nakon 2 dana u bolnici, a on nakon 12 dana. Starcu kamiondžiji ništa. Po zapisniku i priznanju 100 % kriv vozač kamiona. Suđenje u BIH navodno da mora biti gotovo za 6 mj. Nisu imali djece. Braća i sestre koji ne žive pod istim krovom. Otac da. Umrli je bio i sestrin zaposlenik u firmi. Iako je razgovor o novcu i odšteti sada bespredmetan, zanima me što bi znalci rekli o ovoj situaciji. Još prije nego su ih pokopali, počele su besramno zvati razne posredničke agencije. Nije mi jasno kako netko može sa 79 godina voziti službeni kamion uredno registrirane talijanske humanitarne udruge (tipa "ONLUS"), znači nije neko divlje poduzeće, i to još u stranoj zemlji (BIH), on je volonter, ali kako to može biti, prešao je 3 granice?! Čini mi se da je tablična odšteta mizerna za ovaj slučaj. (sin uzdržavatelj oca, partner i voditelj posla u poduzeću koje se temeljilo na njegovom znanju i radu (fitness centar), veliko ulaganje obitelji i krediti za poslovni prostor, sve je sad ugroženo). Kakvi su talijanski zakoni, čiji se ovdje primjenjuju, čije odštete? Prošlo je 3 mj. od nesreće, niti ta "humanitarna organizacija", niti itko od vozačeve obitelji, ni njihovo osiguranje ni odvjetnici se nisu javili. U cijelom jadu, sramotno ponašanje Talijana.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ženin brat (39) (državljanin Hrvatske)imao prometnu nesreću u Hercegovini, na njega i zaručnicu (36) zabio se talijanski kamion (7,5 tona), (vozač 79 ?!?! godina, volonter, ali navodno važeće dozvole?!?!) Kamion je vlasništvo talijanske humanitarne organizacij, osiguran kod Allianza.

 

 

tražit policijski zapisnik (odvjetnik nasljednika) iz kog se može nazirati krivac za prometnu.

pismeno od osiguravatelja tražit naknadu štete (nasljednici).

tražite informaciju dali je pokrenut kazneni postupak (od nadležne policije).

od odluke suda u BiH ovisi i naknada štete (za nasljednike)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija