Jump to content

neuknjižena bračna stečevina


suzana s

Preporučene objave

Poštovani,

Moja rođakinja se rastala. Za vrijeme braka njen suprug je kupio kuću od susjede (stara bolena žena) ali se nije upisao u zemljišne knjige. Sada on prodaje tu kuću iako nje upisan kao vlasnik a bivša supruga nema nikakva prava na dio bračne stečevine, a niti je on morao platiti porez. Legalno je pokrao i ženu i državu i nikom ništa. Šta napraviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uprkos činjenici da suprug nije upisao pravo vlasništva na temelju kupoprodaje,on može nadalje prometovati nekretninom,no novi stjecatelj da bi upisao svoje pravo vlasništva mora uz svoj ugovor predočiti i ugovor između upisane vlasnice i "supruga",u svrhu dokazivanja neprekinute singularne sukcesije(pravni slijed),što u konkretnom slučaju i neče biti problem.

Što se tiče izbjegavanja porezne obveze od strane supruga,to supruzi i neće biti od neke pomoći,glede čega to pitanje ostavite da rješavaju nadležne institucije.

Glede pitanja bračne stečevine,bitne su dvije činjenice,vrijeme stjecanja nekretnine(pitanje primjene zakona)i dali su sredstva za kupovinu nekretnine vlastita imovina supruga ili bračna stečevina oba bračna druga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom odgovoru.

Kuća je kupljena od novca koji je bračna stečevina, ali pretpostavljamo da će on pri prodaji kuće tražiti od žene koja mu je prodala da ovjeri ugovor sa njegovim kupcem. On njoj nije platio cijeli iznos i vjerojatno će joj ostatak isplatiti tek kad potpiše ono što on želi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija