Jump to content

Bračna imovina


hogarstrasni006

Preporučene objave

Poštovani,

 

Nekretnina koja je pod kreditom prepisana je na mene (ovjereno kod javnog bilježnika) kao suprugu, iako uskoro bivši suprug plaća kredit po dogovoru. Nedavno sam nekretninu prepisala na našu djecu.

Zanima me kolika su prava djece iz prošlog braka uskoro bivšeg supruga na istu nekretninu. Napominjem da je sve prepisano na mene kao bračna stečevina.

 

Hvala Vam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pod uvjetom da se kredit isplati i hipoteka "skine" te nekretnina "oslobodi", po mom mišljenju, ukoliko do smrti supruga ne dođe u idućih godinu dana ili za vrijeme trajanja vašeg braka, njegova djeca iz ranijeg braka neće moći potraživati nužni dio, i pod pretpostavkom da bi im isti bio povrijeđen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom odgovoru!

 

Naime, ugovor o bračnoj podjeli je sastavljao odvjetnik. Nekretnina se u cijelosti prepisuje na mene, suprug otplacuje kredit. Nejasan mi je ovaj dio o smrti, i nakon smrti, ako mi možete pojasniti.. Odvjetnik mi je pojasnio da je nešto čega se suprug odrekao u cjelosti u moje ime, i to napismeno ovjerio, pripada samo meni.

Hvala, pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija