Jump to content

Pokušaj iznude


eastwood

Preporučene objave

Dobar dan, ispričavam se ako sam se obrati na krivom mjestu. Naime radi se o tome da brat već neko vrijeme verbalno vrši pritisak na oca da mu prepiše dio imovine zbog postojanja navodnog "duga" koji naravno nigdje nije evidentiran niti je ikada postojao. Često mu dolzi u stan u kojem je moj otac posjednik, a brat , otac i ja vlasnici. Bojim se da bi zbog tih pritisaka od strane brata i radi tzv " mira u kući" otac mogao popustiti i prepisati mutj. darovati dio imovine. Mogu li to nekako spriječiti i što mi je činiti. Smatra li se to iznudom?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... Bojim se da bi zbog tih pritisaka od strane brata i radi tzv " mira u kući" otac mogao popustiti i prepisati mutj. darovati dio imovine. Mogu li to nekako spriječiti i što mi je činiti.

 

Na ovakve agresivne zahtjeve u pravilu je najbolje odgovoriti na način da dotičnoga stavite u situaciju da bi mogli napraviti upravo suprotno od onoga što on želi - ako ne prestane.

 

Ocu objasnite prvo da on nema nikakvo jamstvo da ako bratu/sinu preusti vlasništvo da brat neće onda kao većinski vlasnik pokušati izbaciti na ulicu.

 

Predložite ocu da sinu/bratu kaže da ako ga ne ostavi na miru da će svu imovinu prepisati vama, a vi ćete mu dati pravo doživotnog uživanja koje može upisati u z.k. (ne da otac nužno to i učini, ali neka bratu tako kaže).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija