Jump to content

Prepisivanje zemlje samo katastarski bez gruntovnog unosa


inviktus990

Preporučene objave

Zena je prije 17godina svoju zemlju zamijenila za drugu na drugoj lokaciji di sada zivi ona i ja imam svoj dio zemlje odma do nje.Nikad nije radila nikakve ugovore kako su to ljudi koji se znaju . Ona stoje na katastarskom kao KORISNIK ne stoji koliko dugo kao korisnik . Jedan dio te zemlje je ona prodala mom ocu ali isto tako nisu radili ugovor :ljut: . Nazalost moj otac je preminuo i ja bih sada tu zemlju prepisao na sebe. Tu nastaje problem. Navodno mogu samo taj dio zemlje na sebe prepisati samo KATASTARSKI ne mogu gruntovno. Dali je to istina ? Oni su mi rekli da je to zemlja od neke bake sta je preminula prije 10 godina ,sad koliko je to istina ne znam . Da bi se trebalo sudski to sada trazit da se i gruntovno. Ako mi netko moze reci dali ja mogu to na sebe katastarski prebacit i dali ima neka mala korist od toga ako dode do konflikta izmedu nas?

 

puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Navodno mogu samo taj dio zemlje na sebe prepisati samo KATASTARSKI ne mogu gruntovno.
u zemljišne knjige upisuje se pravo vlasništva i druga stvarna prava na nekretninama,no da bi se upis proveo nužan je pravni temelj prenosa,a što u vašem slučaju nedostaje,pa čak nevidim ni kako bi izvršili promjene u katastru nekretnina.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvi i osnovni korak u rješavanju ove agonije je da za konkretnu nekretninu izvadite z.k.izvadak,utvrdite tko je upisani vlasnik ili suvlasnici,pronađete i stupite u kontakt sa njim ili njima i objasnite situaciju,ako budu razumni pristaće da sklope kakav određeni pravni posao podoban da se Vi upišete kao vlasnik,u suprotnom je nužno neizvjesno parničenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija