Jump to content

Upomoć-trebam hitno pravni savjet


donmario

Preporučene objave

Ukratko veza sa vanbracnom suprugom se raspala od prvog dana sve smo zajedno ulagali u sve pa i u d.O.o.Nasa tvrtka je debelo u dugovima no da bi se zivjelo i krpalo otvorili smo novu u kojoj je njezin brat osnivac a ona clan a ja samo potpisnik na kartonu.Imamo nekretninu koja sa prodajom pokriva dugovanja za postojecu staru firmu ALI ??? Sta mene muci.Posto joj ne vjerujem i mislim da nesto kemija iza ledja kako da se zastitim ????Koji je prvi korak ,da stavim privremenu mjeru na svoj dio,da pokrecem imovinsku parnicu ili sta??? Valjda ima netko tko zna sta prije privatno rjesavati ili trgovacki sud.U svemu je 50:50 :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Štovani,

 

Čitam sada Vaše postove od početka Vašeg javljanja na ovom forumu, preciznije od 05.09.06. gdje ste dobili i neke konkretne savjete i moguće smjernice za rješenje Vašeg problema. Ako idemo nekim kronološkim redom, a uz pretpostavku da ste neke stvari i uspjeli (dogovorno) riješiti, vaša objava od 12.09.06( na koju na žalost niste dobili odgovor) već predstavlja svojevrsni SOS. Da se vratim na početak gdje stoji da ćete se dogovoriti, sve je to lijepo, da ljepše ne može biti, ali je pitanje za koga je postignut dogovor prihvatljiv? Za Vas očito nije obzirom na zov upomoć. Začuđuje da u međuvremenu, tj. otkako ste počeli sumnjati da Vaša vanbračna supruga nešto «kemija» iza leđa (dakle od 12.09. do danas-03.10.06.) Vi skrštenih ruku čekate i sa snebivanjem gledate kako polako, ali sigurno srljate u ponor. Meni nije poznato što ste do sada uspjeli riješiti u svoju korist (ako uopće jeste) , kako ste razvrgnuli suvlasništvo ako otvarate novu firmu, jasno mi je da podjela nije mogla proteći bezbolno, da imate učešća kako u imovini tako i dugovanjima, ali ako je to u jednakim dijelovima, kako je na koncu ispalo da ste samo potpisnik na kartonu? Gdje je tu vaše mjesto, funkcija, odgovornost, što Vi predstavljate u toj firmi? Nije mi poznat način na koji jedna firma posluje, ali bi i meni i Vama jako brzo mogao postati poznat rezultat obzirom da navodite kako se dugovi gomilaju iz dana u dan. Zato, ukoliko sumnjate, a vjerujem da imate razloga, nemate što oklijevati već kontaktirati odvjetnika i zaštititi se, a ja se toplo nadam da će se netko stručan javiti i uputiti Vas koji vam je prvi, ako ne i zadnji korak u svemu tome. Srdačan pozdrav, V.

:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čovječe, pa vi proizvodite greške! Više od mjesec dana razmišljate, a ništa ne poduzimate.Prvo pronađite odvjetnika. Ja bih rodao nekretninu i riješio dug.Sa firmom na njenog brata se pozdravite.Tu su vas preveslali, jer kao potpisnik što možete ?Ne potpisati virman ili ....

Prvi korak je da pronađete odvjetnika koji će to odraditi,drugi da prodate nekretnine i dugove podmirite (ukoliko to vašoj boljoj polovici bude odgovaralo)

Osobno bih prije riješio poslovni dio.Privatni nije bitan jer ona očito kemija i hoće vas izbaciti iz igre (što već je).Previše i predugo razmišljate dok druga strana radi.

Mislim da ste "iznenađeni i uvređeni" pa zato sporo reagirate i čekate da dođe dobra vila i vrati sve kao nekad.

Nema toga .Počnite sa djelima, jer očito ne ide dogovorom. Žao mi je, ali..Krenite u akciju.Držim fige BM

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija