Jump to content

DAROVNI UGOVOR-kako zaštiti svoj dio


kimiko

Preporučene objave

Lijep pozdrav i da ne duljim

 

Zbog nekih životnih okolnosti otac neće pisati oporuku nego bi svojoj djeci darovnim ugovorom podijelio svoju imovinu - pritom bi želi da obadvoje djece dobiju jednaku vrijednost i budu zaštčeni. Međutim, iz nekih razloga, darovni ugovor i sve nekretnine) zemljišta bi bila darovana samo jednom od braće.

 

Postoji li ikakav pravni modus da se brat koji nije u darovnom ugovoru zaštiti i dobije polovicu iznosa u slučaju prodaje darovanih nekretnina ili ukoliko bi on želio prodati neku nekretninu (uz suglasnost drugog brata) ?

 

Bilo kakva pravna varijanta

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A u čemu je problem da se daruju oba brata? U ovom slučaju brat koji ne bi bio darovan ima samo zaštitu prema Zakonu o nasljeđivanju u obliku nužnog dijela.

 

Drugi 100% invalid i prima invalidninu, a od strane socijalne službe je upozoren da bi tim nekretninama na svoje ime mogao izgubiti pravo na tu novčanu naknadu.

 

Stoga još jednom pitanje: postoj li ikakv način da se taj brat zaštiti - samom darovnom ugovoru ili nekim ugovorom između dvojice braće ?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija