Jump to content

Pitanje u vezi volontiranja na sudu


ZAKON

Preporučene objave

Pozdrav! Zanima me jedna stvar. Naime, kako je teško naći posao u struci da mi ide staž za polaganje pravosudnoga (završio sam pravni fax), zanima me na kojoj osnovi mogu dobiti volontiranje na sudu.

Jedni kažu da moram biti zaposlen baš na PRAVNIM POSLOVIMA (npr. u tijelima državne vlasti, u nekoj firmi, itd.) da bih mogao dobiti rješenje o volontiranju, a drugi kažu da samo moram biti zaposlen BILO GDJE, bitno da mi netko uplaćuje doprinose (teoretski i kao čistačica :-P ). Naime, čuo sam za slučajeve kada su ljudi bili zaposleni kao knjižničari, na pravnom fakultetu kao znanstveni novaci/asistenti itd., a dobili su rješenje o volontiranju, dakle nisu radili na pravnim poslovima.

Zato, ako postoji netko tko je to sve prošao i tko zna više, molio bih da mi odgovori.

Unaprijed zahvaljujem! :klanjam:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam volontirala na sudu godinu dana, kao uvjet za polaganje pravosudnog ispita, no istovremeno sam zaposlena u državnoj upravi, što znači da sam sva prava iz radnog odnosa ostvarivala kod svog poslodavca, dakle, ne preko suda, a to je bilo utvrđeno i u rješenju kojim mi je odobreno volontiranje na sudu. Pokušaj se informirati u Zakonu o pripravnicima u pravosudnim organima ili tako nešto. Ne znam točan naziv zakona.

S R E T N O !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija