Jump to content

Alimentacija


franco9200

Preporučene objave

Molim ako netko zna, imam 2 sina i na sudu im je dodjeljeno za jedno dijete 800 kn a za drugo 1000 uzevši u obzir moju plaću. Navodim samo da je bivša tražila 80% moje plaće% a sud je dodijelio 40%. Djeca su kod mene 2 puta mjesečno vikend i 2 puta tjedno po 2 sata na dan. Djeca dobiju od mene puno više nego je sud dodijelio a želim njima direktno usmjeriti novce koje dajem a ne njihovoj mami koja ima novog dečka i čini mi se da odlično zarađuju jer se kupuju novi auti itd....da skratim. Naravno ja sam u situaciji kakvoj jesam ali nema veze nego se uskoro ponovo ženim i cura mi je trudna i napomenula da bi bilo uredu da djeca imaju trag od svog oca i da im se uplaćuje novac na neku štednju i sad pitanje. Da li se može uslijed nečega obustaviti akontacija na njezino ime i prebaciti na djecu tj da li mogu nekako obustaviti da dotična barata novcem......jer hodaju okolo poderani a gospođa i njezin momak hodaju u skupim odijelima i autima.....mislim da nije uredu iako je na početku bio dogovor da se uplaćuje djeci ona je to promjenila na svoj žiro. pliz help

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na nekoj temi gore ste izjavili da su djeca mala.i kak bi onda ta ista djeca mogla sama raspolagati sa novcem? pa naravno da ce njihova majka raspolgat sa tim.mislim da je ona ta koja ih hrani, oblaci, placa rezije i sve ostalo sto je potrebno za zivot.

ja uopce ne kuzim vase razmisljanje.

uostalom djeci trebaju novci i sada za zivot, a ne samo poslije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da morate uplaćivati na njezin račun. Pa ona je, zaboga, zakonska skrbnica svojoj (i vašoj) djeci. Djeca su maloljetna i ne mogu sama raspolagati novcem. A dok postanu punoljetni, valjda trebaju hranu, obuću, odjeću??!?!? Ili mislite da ne??? I što vas smeta ako ona ima dečka, kupuje auto, pa i vi ste naveli da se uskoro ženite i da vam je djevojka trudna?!?! U stvari, što vi želite?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala svima na odgovoru ali kako bi se vi osjećali da vam djeca hodaju poderana po bijelom svijetu i da dajete redovito alimentaciju i još k tome kupujete svojoj djeci tenisice, igračke, robu i sve ostalo što treba..........ali kao što vidim ovdej su svi razvedeni muškarci krivi za razvod i kad pitaju o alimentaciji onda udri po njima :-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žao mi je ako ste odgovor shvatili na taj način. U svakom slučaju alimentacije vas se ne može osloboditi, ali tko Vam brani da, kako Vi to kažete: "vaša djeca imaju trag od svog oca", otvorite štedne knjižice na ime vaše djece i uplaćujete određeni iznos mjesečno. Tako će vaša djeca, kad odrastu, imati ipak neku ušteđevinu, ili trag od svog oca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...gdje kaže, tko kaže...kakva , po čemu pravilna , ...kakva i otkuda praksa.....

 

.

evo raspitala se ja...

 

...kod koga...tko to laže.....tko to vara...tko je taj primitivac, zadojen patrijahalnom ideologijom - " jedna je majka"

 

NIGDJE NITKO TO NE KAŽE, NITI JE PRAKSA ODREĐIVANJA ALIMENTACIJE IKADA POZITIVNA - za normalno osobu alimentacija je "contradictio in adjectum" jer hrana - hranarina od netkoga tko nije vrijedan da bude životni partner i tko nas time proglašava nesposobnim, nemoćnim da priskrbimo "hranu " sebi i djeci, normalnoj osobi nije potrebna......

 

...osim onim poremećenim koji i dalje žele kontrolirati i kažnjavati osobu koju su napustili, koja ih je napustila...ili možda onima stvarno nemoćnim i nesposobnim...( ali, zar to nije sad problem države...???!!!!)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

ono što bih ja napravio je to da bih socijalne radnice/radnike poveo za rukice i pokazao im djecu u odjeći koju koriste kad nisu kod oca i neka vide kome su dodijelile/dodijelili skrbništvo. Nemam ništa protiv da ona sa novim dečkom kupuje aute i slično, ali djeca su na prvom mjestu. Ili, što misle majke? Želio bih čuti i njihov glas. Ima jedan slučaj kako majka fino želi oduzeti mirovinu kćeri koju je ona naslijedila po ocu. Pa tko šiša kćer, jel tako?

Majke su obično jako brižne kada to treba pokazati u javnosti ili pred očevima djece, a ipak bi trebalo vidjeti i pozadinu, naravno, bez najave posjeta.

Pozdrav, i sretno u novom braku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Alimentacija je iznos koji roditelj koji nije u obitelji plaća RODITELJU KOJEM SU DODJELJENA DJECA NA SKRB ZA POJAČANU SKRB NAD TOM DJECOM. To nije đeparac za klince ili zaklada za BMW kada navrši 18 godina. Za boga miloga, koliko % ste pridonosili za tu djecu kada ste živjeli sa njihovom majkom?!?!?!?!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija