Jump to content

Ubijaju me 2 imena pa stoga.......help!


anonimno

Preporučene objave

Dakle, posljedica neodlucnosti mojih roditelja u pogledu mog imena je rezultirala kompromisnim rjesenjem te se ja unazad stanovitog broja god. (citaj duuugo) odazivam na Frane-Goran. Zgodno, da to ne donosi i svojevrsne probleme te tako u nekim dokumentima stoji ispravno, u nekim samo jedno ime u nekim oba ali ne tim redoslijedom i da ne nabrajam dalje. Problem je u rjesenjima o naslijedjivanju u kojima stoji samo i izricito Goran sto naravno rezultira time da niti mogu pokrenuti postupak uknjizenja u knjige, niti mogu (samim tim) prodat neki dio nekretnine itd itd E sad, slijedi pitanje- Postoji li ikakav brzi put za rjesenje ovakve situacije uz (vjerojatno) standardni tj podnosenje zahtjeva Sudu za izmjenom netocnih podataka u tim rjesenjima a ako ne, koja je procedura uopce takvog postupka. Neizmjerno sam zahvalan bilo kome na nekom konkretnom, preciznom i sto brzem odgovoru (duzan sam kavu, cugu a moze i vecera) S postovanjem.....

Ja :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema brzog puta ako se radi o nasljeđivanju i prodaji.Kako vas ustvari zovu? prvi korak je da odete na policiju i promijenite ime, ali i dalje ostaju repovi.Znači morate imati slijed papira.Odite u policiju i tražite da vas primi Stručna osoba, ne na šalter.Tamo će vam pomoći.

Ustvari bi trebali svo rješenje ispravljati u imenu.

Moj je slučaj sličan jer sam rođena u Makedoniji slučajno, i skoro me nisu htjeli vjenčati jer je izvod pisan k' što u našem znači ć.No budući sam tu od svoje treće g. bila,znači 30 g. u istom gradu matičarka se smilovala i prihvatila izvod.Bilo je to prije ....30 g.

Preko policije promijenite ime, navedite razlog, neslaganje dokumenata i sve papire čuvajte.Uvijek čće vam trebati ta hrpa papira da dokažete svoje ime.Puno sreće želim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Da, u osobnoj i domovnici je ispravno tj dva imena dok je na svim rješenjima samo jedno ali u međuvremenu sam krenuo tim putem i nadam se da će se pokrenuti kotač pravde na sveopće zadovoljstvo i neprikrivenu euforiju Anyway, jako sam zahvalan na odgovoru i ne bjezim od svojih obećanja (kave, cuge, večere itd) :))

Hvala puno ;-)

ModestyBlaise je napisao:

pretpostavljam da vam je u domovnici i osobnoj ime odnosno imena - jednako. tražite ispravak rješenja o nasljeđivanju prema tim podacima, a ako je vlasništvo nekretnine već upisano u zemljišne knjige tražite i u njima ispravak temeljem ispravljenog rješenja o nasljeđivanju.

sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Najjednostavnije rješenje ti je IZVADI NOVI RODNI LIST u Matičnom uredu gdje si rođen i s njime radi ispravke u svim rješenjima. Ukoliko ti se rodni list i osobna iskaznica ne podudaraju (bitna je i crtica između dva imena) potrebno je ispraviti i osobnu iskaznicu, vozačku i ostale dokumente, ali samo na temelju RODNOG LISTA. Inače ćeš se samo još više ukopati. Ukoliko želiš imati samo jedno ime, dođi opet u Matični ured i podnesi zahtjev za promjenu imena i to je to. To ti traje oko 2, 2 i pol.mjeseca i 70,00 biljega. Zato, prvi korak je NAZOVI MATIČNI URED GDJE SI ROĐEN i raspitaj se. Kazi koji imaš problem i ljubazne službenice će ti sve reći. Sretno!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija