Jump to content

Posjed nekretnine za vrijeme parnice


matijam

Preporučene objave

Molim za pomoć i pravni savjet. Naime, temeljem valjane oporuke,kuma mi je ostavila u nasljedstvo stan, međutim nakon njezine smrti u ostavinskom postupku grad je osporavao valjanost oporuke i tražio pravo vlasništva na nekretnini temeljem ošasne imovine. Napominjem da se na poziv suda nitko od potencijalnih fizičkih nasljednika nije javio u zakonskom roku. S obzirom da smtram da me pripada vlasništvo na stanu temeljem oporuke, podnio sam tužbu protiv grada i u tijeku je parnica. Od početka parnice stan je zapečaćen i rapidno propada jer mu je potrebna hitna adaptacija. Stoga je moje pitanje sljedeće- mogu li za vrijeme parnice, koja po svemu sudeći može potrajati godinama, tražiti pravo posjeda ili služnosti stana, pogotovo jer nemam u vlasništvu nekretnine i živim s roditeljima.

uređeno: od Matrix
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ostavinskoj raspravi sam se ja javio kao nasljednik temeljem usmene oporuke a grad je osporavao moju oporuku i tvdio da je nasljednik osasne imovine.da bi dokazao suprotno izjavi grada morao sam pokrenuti parnicu u kojoj dokazujem valjanost oporuke,svjedoci su u parnici ponovili svoje izjave i postupak je u tijeku. Ni grad ni ja nismo dobili pravo raspolaganja stanom vec je on zapecacen.za pretpostaviti je da ce parnica potrajati pa bi za to vrijeme htio legalno uci u posjed stana.da li je to moguce?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ni grad ni ja nismo dobili pravo raspolaganja stanom vec je on zapecacen.za pretpostaviti je da ce parnica potrajati pa bi za to vrijeme htio legalno uci u posjed stana.da li je to moguce?
da bi ušli u posjed morate povrijediti pečat,što će reči da Vam je potrebno dopuštenje za skidanje pečata koje može dati samo ostavinski sud, odnosno javni bilježnik

kao povjerenik suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci mogu traziti od suda za vrijeme parnice skidanje pecata kao neku vrstu privremene mjere,npr jer stan propada i tako gubi na vrijednosti a ja u isto vrijeme nemam nikakvu nekretninu u vlasnistvu pa nemam gdje zivjeti? moze li to na neki nacin za mene negativno utjecati na ishod spora, ili ako izgubim spor jesam li duzan gradu nadoknaditi troskove za vrijeme upotrebe i posjeda stana?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija