Jump to content

Prodaja nekretnine


emka

Preporučene objave

Poštovani,

sklopljen je predugovor sa naznačenim datumom kada treba sklopiti ugovor u prodaji

zemljišta. Dogovorena je isplata kupoprodajne cijene u dva dijela s time da je data kapara cca 10%. Išlo se na predugovor jer je vlasnik trebao odraditi parcelaciju zemljišta (jedna velika čestica na par manjih jedna manja je i predmet prodaje).

Moje je pitanje slijedeće: obzirom da je već trebalo isplatiti prvu polovinu cijene kako je dogovoreno predugovorom a parcelacija još nije odrađena (nije imenovana čestica u katastru niti gruntovni) da li sam ja obavezna platiti vlasniku (obzirom da je već dana kapara sklapanjem predugovora) prvu polovinu cijene koju smo datumom uvjetovali vjerujući da će se parcelacija odraditi?

Hvala na svakom savjetu. Srdačan pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani

Ovako je sročeno u predugovoru s time da nije mogao biti upisan broj čestice još je nema (nego samo opisno toliko i toliko metara od ... do "Ugovorne strane preuzimaju obvezu sklopiti glavni Ugovor o kupoprodaji nastale nekretnine najkasnije do 30.05.2017 , nakon što prodavatelj provede parcelaciju zemljišta u vlasništvu prodavatelja , navedene u članku I predugovora. Prvi dio kupoprodajne cijene biti će isplaćen prodavatelju u iznosu od ...EUR-a (slovima ____) do dana _31.12.2016_, umanjen za iznos kapare. Ostatak kupoprodajne cijene biti će isplaćen prodavatelju do __30.05.2017u protuvrijednosti u kunama prema prodajnom tečaju HNB-a na dan plaćanja . Prodavatelj se obvezuje izvršiti parcelaciju te upis čestica u katastar i ZK o svom trošku."

Znači brine me ovaj prvi dio kupoprodajne cijene a parcelacija još nije odrađena.....

Hvala na savjetu. Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija