Jump to content

Kredit i ugovor o doživotnom uzdržavanju

Preporučene objave

objavljeno:

Pozdrav,

nakon smrti mog strica ostao je većinski neotplaćen kredit kojeg je pokrilo osiguranje. Ono što me zanima je može li osiguranje od nasljednika tražiti povrat tog novca? Naime, u osiguranju smo dobili informaciju da o tome mogu razgovarati samo s osobom koja je prihvatila nasljedstvo, što nema smisla jer ta je informacija presudna za prihvat nasljedstva.

Nadalje, zanima me mogu li obveze iz ugovora o doživotnom uzdržavanju ikako prijeći na nasljednika, konkretno brata preminulog? Koliko sam shvatila mogu samo na bračnog druga i potomke, no nisam sigurna.

odgovoreno:

Tko prihvača nasljedstvo..prihvača isva prava ali i obveze.

Kredit je platilo..osiguranje..banka je podmirena..ali..osiguravajuča kuča če vas utužiti..

i..tražiti da platite taj iznos.

Obveze iz bolo kojeg ugovora ne mogupriječi na trčuosobu..ako to več nije u tom ugovoru

uglavljeno.

Odvaži te..vrijednost onog štonasljeđujete i duga prema osiguranju.

Kad..podvučete - crtu- matematika če vam sve reči - dati odgovor.

Ovo..oko osiguranja Kredita je > rupa u zakonu < koju koriste i ..banke i osiguravajuče kuče.

Ali..to je tako..i..pre dugo za pisati.

Ako..banka svaki kredit osigura..95% ih banka i naplati..novac od tih 95 osiguranja i de osuguravajučoj kući..e..sad...oni bi trebali..iz tog iznosa pokriti onih 5 ne otplačenih..dali djelomično..dali u cijelosti..i..tu bi.toj pričibio kraj...ali..u praksi..tako.nije..sad se postavlja pitanje-zašto je netko uopče platio osiguranje kredita..jer..ako..ga ne podmiri..platit če ga osiguranje..a sebe namiriti..iz sudke tražbine..drugom nekretninom iste osobe..čemu..svrha osiguranja kredita..?

svrha je samo u tome..da se banka više ne bavi tim iznosom..vč toprebacuje na osiguranje.

odgovoreno:
Pozdrav,

nakon smrti mog strica ostao je većinski neotplaćen kredit kojeg je pokrilo osiguranje. Ono što me zanima je može li osiguranje od nasljednika tražiti povrat tog novca? .

nasljednik plaća dug ostavitelja do vrijednosti nasljeđene imovine

Ažurirano

Nadalje, zanima me mogu li obveze iz ugovora o doživotnom uzdržavanju ikako prijeći na nasljednika, konkretno brata preminulog? Koliko sam shvatila mogu samo na bračnog druga i potomke, no nisam sigurna.

da.

ako je stric imao zaključen ugovor o doživotnom uzdržavanju predpostavljam da nema imovine za nasljeđivanje pa prema tome ni nasljednika.

ko bi tada vračo kredit?

ovaj dio pitanja je nejasan .

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija