Jump to content

neriješeno pitanje kazne za prekršaj


korisnik12345

Preporučene objave

Poštovanje, ako bi netko tko je pravno obrazovan odgovorio na moj upit bila bih vrlo zahvalna. Radi se o prekršajnoj kazni od 300 kn zbog neprelaska ceste preko zebre iz 2009. ili 2010.god., nisam sasvim sigurna, u svakom slučaju to mi je bio prvi i jedini prekršaj u životu. Dobila sam na adresu poziv na sud jos tada i javila se, tamo mi je gospođa ispisala uplatnicu koju na kraju nisam nikad platila, spominjao se i rad za opće dobro ali mi je ugl receno da platim kaznu, nakon toga vise nikada nista od suda nije doslo do danas,niti me polocija trazila, puno sam puta i primala novce na racun, nikada nista nije ni prisilno naplaćeno, e sada me zanima pošto bih uskoro polagala vozači, čula sam da se nemože dobiti vozačka ni registracija ako ima neplaćenih prekršajnih kazni,kome se javiti oko plaćanja te kazne i ako netko zna iz iskustva kolike bi mogle biti kamate za ovih sedam osam godina sto je prošlo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kamata nema, tako da tu nemaš brige.

 

Kad je točno bila pravomoćna presuda suda? Treba nam datum da ti možemo reći je li to otišlo u zastaru. Ako je bilo tako davno, onda je u zastati, ali blesavo je pričati napamet.

 

Ako ne znaš datume, možeš otići u svoju policijsku postaju i provjeriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovani, puno hvala na odgovoru, neznam iskreno kada je bila pravomoćna jer meni u ruke nije došla,samo sam dobila poziv na sud gdje sam isla na dogovor, jedino ako je moguće da je poslana a da je ja nisam primila jer i to se dešava ali onda bi me do danas valjda netko kontaktirao, ali barem ste mi rekli gdje mogu provjeriti, jos jednom hvala.

 

Ažurirano

 

i kako provjeriti po adresi kojoj postaji pripadam?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tvoja područna postaja je IV. PP Zagreb, u Petrovoj br. 152. Tamo ti neće moći provjeriti registar, ali će ti znati reći datume. Ako je prošlo 3 godine od pravomoćnosti, onda je kazna u zastari i nemaš brige.

 

Prometna policija pod koju spadaš je u Heinzelovoj i tamo ti mogu provjeriti baš registar, pa je možda najbolje otići tamo (radnim danom) da nema iznenađenja i da budeš sigurna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na jos jednom odgovoru, e sad mi se nameće jos jedno pitanje, jeli moguće da nakon sedam godina presuda jos nije postala pravomoćna? a ako saznam da je postala pravomoćna i saznam datum kako cu tada saznati jeli unutar tri godine od pravomoćnosti od svega toga skupa nastala ovrha? i kada kazete da nema kamata na sto se tocno misli? nema kamata na glavnicu duga, na sudski trošak, na trošak ovrhe i biljeznika ako postoji? jer pretpostavljam da na eventualnu ovrhu idu kamate

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U roku od 4 godine od prekršaja mora biti donesena presuda ili sve ide u zastaru. Ako je donesena presuda, u roku od 3 godine se mora naplatiti ili ide u zastaru. Kao što vidiš, postoji šansa da sve traje 7 godina, ali je malo vjerojatna (zapravo nevjerojatna).

 

Kad saznaš datum presude, računaš je li prošlo 3 godine od tada, a ako je, sve je u zastari i čista si kao suza.

 

Za ovo tvoje nema nikakvih kamata, a ako je bilo sudskog troška, onda je on najviše 100-200 kuna. Troškova bilježnika nema, jer sud i policija to rade sami.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija