Jump to content

Provedba dogovora u gruntovnici


Ahilej

Preporučene objave

Potrebno je sastaviti diobni ugovor. Ako nekretninu dijelite na način da svakome pripada točno određeni dio te nekretnine, potrebno je prethodno sastaviti geodetski elaborat kojim se formiraju nove čestice koje će biti upisane kao vlasništvo 1/1 svakog od vas i diobni ugovor sastaviti na temelju tog elaborata. Ista situacija je i ako nekretninu planirate etažirati da svakom pripadne jedna točno određena etaža, samo vam je onda potreban etažni elaborat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, LjuboZg! :)

Radi se o dva stana: jednom većem i jednom manjem. Diobu smo napravili prema građevinskom elaboratu (Glavnom projektu), prijavili početak radova, radove dovršili i ishodili Potvrdu o samostalnim uporabnim cjelinama.

Izradili smo i Ugovor o diobi suvlasničke imovine. Pretpostavljam da bi sada s tim ugovorom (i spomenutim dokumentima) valjalo otići u Gruntovnicu i uknjižiti promjenu u zemljišnu knjigu? Treba li još kakva sudska odluka?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija