Jump to content

godišnji odmor osoba s invaliditetom


Nataša09

Preporučene objave

Prma čl. 12. Zakona o profesionalnojrehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, osoba s invaliditetom imaza svaku kalendarsku godinu pravo na plaćeni godišnji odmor u trajanju odnajmanje pet tjedana.

 

Molim za pojašnjenje da li se navedena odredba trebatumačiti na način da se osnovno trajanje godišnjeg odmora propisano Zakonom oradu (4 tjedna tj. 20 radnih dana ako govorimo o petodnevnom radnom tjednu)povećava na 5 tjedana, a što se dalje eventualno uvećava za dodatne danegodišnjeg odmora na koje radnik ima pravo temeljem Pravilnika o radu kodposlodavca ili na način da ukoliko ukupnotrajanje osnovnog godišnjeg odmora po općim propisima zajedno s dodatnim danimapo Pravilniku poslodavca već premašuje 5 tjedana zajamčenih posebnimzakonom, tada osoba s invaliditetom nema pravo na nikakvo uvećanje trajanjagodišnjeg odmora.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam što je Informator, ali u samom vam članku piše „najmanje 5 tjedana“ (usporedbe radi, ostali radnici imaju, opet „najmanje 4 tjedna“, dakle najmanje 5 tjedana + dodatni dani sukladno pravilniku o radu. Iako poslodavac može ograničiti maksimalan broj dana godišnjeg, to samo znači da vaših 5 tjedana + dodatni dani ne mogu premašiti maksimalni broj. Predlažem da upit postavite nadležnom ministarstvu, s njime ćete moći mahnuti pod nos i poslodavcu i informatoru ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija