Jump to content

Stijena na cesti


anonimno

Preporučene objave

Molim pomoć! 03.03.ove godine vozio sam od Gračaca prema Kninu, već je bio mrak i kiša je padala! Na izlasku iz blagog lijevog zavoja sa suprotne strane se kretao šleper te sam malo usporio jer me na trenutak zaslijepio svjetlima, Skrenuvši pogled u desno vidio sam kako se stijena kotrlja odbivši se od rubnog kamena na cestu te sam sredinom auta naletio na tu stijenu. Čuo se udarac, ali sam mislio da nema štete. Nakon 2 km upalila se lampica od ulja i zaustavio sam auto i stao uz cestu. Bio mi je razbijen karter i malo iskrivljen hladnjak. Policija je napravila uviđaj i ja sam izjavio da je kamen padao na cestu u trenutku mog naleta. Jučer sam dobio poziv na sud uz zapisnik od policije u kojem ide tužba prema nadležnoj upravi za ceste, ali i meni prekršajna kazna za neprilagođenu brzinu! Čuvam račun od vučne službe i zamjenu kartera. Pitanje:

Kako su mogli ustanovit da sam vozio neprilagođenom brzinom kad sam se zaustavio tek nakon 2 km jer sam mislio da je sve u redu? Kamen je neposredno prije mog prolaska padao na cestu (znači bio je u kretanju) i nisam ga mogao vidit ispred sebe te na vrijeme zaustavit vozilo? Imam li pravo na odštetu za vučnu službu i popravak auta? I ima li smisla vući se po sudu ili ću platit kaznu pa "pojeo vuk magare"? Molim odgovr što hitnije jer mi je zakazana rasprava za 10 dana!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na prekršajnom sudu se drži svoje priče i to je to. Neznam na temelju čega bi oni utvrdili da si prebrzo vozio ako nisi kočio i stao. Za naknadu štete na autu ćeš morati tužiti nadležnu upravu za ceste odnosno poduzeće koje je preuzelo održavanje te prometnice. U tom slučaju će ti trebati odvjetnik koji zna što radi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na takvim mjestima odnosno nešto prije bi trebao biti postavljen znak koji upozorava na mogući odron kamenja i zaštitna mreža na mjestu gdje se odronjava. Ako je to postojalo teško da ćete na sudu pozitivno riješiti za svoj džep ovaj slučaj. U svakom slučaju branite se svim silama jer više nemate što izgubit.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija