Jump to content

Parcelacija zemljišta


emka

Preporučene objave

Poštovani,

Prilikom kupnje nekretnine kuća sa pripadajućom septičkom se nalazila na jednoj čestici

(kupoprodaja je i provedena i upisana sam kao vlasnik), a bunar s pitkom vodom na drugoj čestici pored navedene. Dogovor je bio da se nakon provedena parcelacije (jer je ta druga čestica puno veća kupi i dio druge čestice na kojoj je bunar (napravljen je predugovor i dana je skoro 40% kupoprodajne cijene). Sada mi dok je parcelacija u tijeku vlasnik uvjetuje da crta mora ići 3 metra od kuće (septička udaljena cca 5 m) što ne bi bilo sporno no takvim povlačenjem crte septička ne bi bila na mojoj čestici. Vjerujem da vlasnik kalkulira na takav način jer bi pomicanjem izgubio nešto kvadrata više građevinskog zemljišta.

Kako ne želim ulaziti u prepirku da li ja uopće mogu nešto uvjetovati obzirom da sam

dala već dosta kapare za tu drugu česticu? Hvala na pomoći

Srdačan pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo je sad tu ostalo nejasnoća.

Kupili ste kuću sa pripadajućom septičkom na jednoj čestici i tu ste upisani kao vlasnik. Trebala se parcelirati druga da bi kupili i dio sa bunarom.

 

Kakvim sad povlačenjem crte septička ne bi bila na vašoj čestici? Valjda smanjuje parcelaciju druge čestice na kojoj je bunar, pa bunar ne bi bio na vašoj čestici?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro ste shvatili da je na mojoj čestici septička, no jedan dio smo dogovorili da prepustim vlasniku kao za dio puta znači "cijepali" bi i ovu kojoj sam vlasnik (samo što bivši vlasnik želi sada pomaknti liniju više nego je dogovoreno)i sa ovom gdje je bunar i formirali jednu cjelinu. Bojim se da me ajmo reć ne "ucijeni" ovom za koji imam samo predugovor i koju još nisam kupila. Hvala na svakom savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sad je jasnije kad ste i to spomenuli. Bojazan oko ucjene tj. tumačenja da je nešto dogovoreno ovako ili onako, moguće da postoji ako niste točno definirali što i kako u prvom ugovoru kao i predugovoru za drugu čest. Pa tako, kako je predugovor obveznopravni ugovor kojim se preuzima obveza sklapanja glavnog ugovora, ovisi i što je navedeno kao obveza jedne i/ili druge strane.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa po prvom ugovoru gdje sam vlasnik ta jama je na mojoj čestici, a predugovorom za drugu (kada se bude cijepala ) navedeno je da u kupnju ulazi i septička jama , samo crta kako je zamislio nije prošla kod parcelacije a nova koja treba proći i obuhvatiti septičku njemu se vidi više kvadrata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija