Jump to content

razvod braka


dado38

Preporučene objave

Prvo idete kod Centra za socijalnu skrb Vašeg mjesta zadnjeg zajedničkog prebivališta, radi dogovora s kim će dijete živjeti, o uzdržavanju i slično. S Izvješćem o obveznom savjetovanju Vi i supruga podnosite sporazumni zahtjev za razvod braka uz koji priložite original vjenčanog lista, rodnog lista za dijete i tog izvješća Centra. Ako supruga ne pristaje na razvod, onda sporazumni zahtjev nazovete tužba i to je praktički ista stvar.

Obično se dogovara tako da dijete živi s jednim roditeljem, a s drugim ima susrete i druženja dva puta tjedno i svaki drugi vikend, te polovicu praznika i blagdana. Što se tiče visine uzdržavanja za dijete, nju roditelj koji ne živi s djetetom plaća, obično na račun roditelja koji živi s djetetom, radi ispunjenja polovice djetetovih potreba - određuje se po tablici minimalnih potreba djeteta ovisno o dobi djeteta i financijskih mogućnosti roditelja koji ne živi s djetetom.

Što se tiče cijene, ako sami pišete i podnosite zahtjev, sve će Vas koštati do unutar 500,00 kn (sudske pristojbe i pristojbe na izvatke iz matice vjenčanih i rođenih). Ako angažirate odvjetnika da Vam napiše tužbu/sporazumni zahtjev i da Vas zastupa na ročištima, to će Vas koštati još dodatnih 2.000,00 kn + PDV.

Na kraju napominjem da se u opisanom postupku brakorazvoda neće raspravljati o Vašoj zajedničkoj imovini, ako se oko iste ne možete dogovoriti (stan, kuća, automobil, zajednički krediti i sl.), te ćete se oko toga morati ili dogovoriti ili ćete (ali ovdje će Vam trebati angažman odvjetnika da Vam to raspetlja) podnijeti tužbu radi utvrđenja i podjele bračne stečevine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne postoji točan obrazac, pokušajte naći nešto s interneta i prilagoditi, a predaje se općinskom sudu mjesta Vašeg prebivališta u dovoljnom broju primjeraka s prilozima za sud i protivnu stranu (sebi zadržite jedan primjerak da Vam na sudu mogu staviti prijemni štambilj, da imate dokaz kad ste predali, ako ćete osobno predavati, možete i poštom preporučeno).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija