Jump to content

Ugovor o doživotnom i novčana sredstva


Tonči

Preporučene objave

U zakonu piše da ono što je obuhvaćeno ugovorom ne ulazi u ostavinsku, nije ostavina nego je pravni posao. Ali kod nas može sve biti i ovako i onako. Ustvari se ne radi po zakonu nego za sve trebaju neke potvrde i rješenja. Nažalost tu smo gdje smo. Misliš li da bi se sa računa banke mogao dignuti? Uvjeren sam da ne. Pa i banci kao i mirovinskom je u interesu da tamo leži. Ne radi se o nekom novcu ali zašto da tamo stoji. Zašto se ne radi kako piše u zakonu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Da nastavim.

Zvao mirovinski i tražio zadnju mirovinu na koju imam pravo po ugovoru o doživotnom uzdržavanju . Kažu, donesite pravomoćno rješenje o nasljeđivanju. Kažem, novac je obuhvaćen ugovorom o doživotnom uzdržavanju i bilježnik kaže da ne spada u ostavinu, što i ne spada. Prenio sam kuću a vi pravite problem za par tisuća kuna. Oni po svom.

Htio bi ovdje objasniti : do 2006 godine ugovori o doživotnom uzdržavanju su bili regulirani u zakonu o nasljeđivanju a od 2006 godine regulira ih zakon o obaveznim odnosima. To pravni savjetnici u mirovinskom ne shvaćaju. Ostali su na nivou kad su završili faks i uhljebili se na mjesto savjetnika, ne miču se. Isto govori i banka gdje je ostao neki mali iznos na raćunu. Što učiniti, tužiti ih i ići u spor ? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija