Jump to content

Firma šalje na školovanje na koje ne želim ići


damirzg

Preporučene objave

Firma me želi poslati na nekakvo školovanje na koje ja ne želim ići iz razloga što bi se morao obavezati da ću ostati u firmi sljedeće 2 godine. Ako odem ranije, morao bi im vratiti 10 tisuća eura. Naravno ta mogućnost me užasava pa imam pitanje kako se izvući iz te situacije?

Koje su sankcije ako ne potpišem taj ugovor? Mogu li dobiti otkaz? Postoji li neka zakonska mogućnost izbjegavanja školovanja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o radu, čl. 54. st. 1. i 2.:,

"(1) Poslodavac je dužan omogućiti radniku, u skladu s mogućnostima i potrebama rada, školovanje, obrazovanje, osposobljavanje i usavršavanje.

(2) Radnik je dužan, u skladu sa svojim sposobnostima i potrebama rada, školovati se, obrazovati, osposobljavati i usavršavati se za rad."

No, ako smatrate da je iznos od 10 tisuća eura nerealan odnosno da toliko stvarno ne košta školovanje onda se eventualno možete pozivati na Zakon o obveznim odnosima i načelo jednake vrijednosti uzajamnih činidaba. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija