Jump to content

presuda bez ročišta ii u nezakonitom roku


zao

Preporučene objave

Tužba mi je odbijena sukladno čl.26. st.4 ZUS-a, znači li to da sam u tužbi morao napisati da ja izričito  tražim održavanje rasprave?! Tuženik u odgovoru na tužbu se nije (uostalom, kao ni ja) očitovao o održavanju ili neodržavanju rasprave....... To je jedan dio problema, a drugi je rok donošenja presude - ja sam zaprimio odgovor (tuženika) na tužbu dan prije donošenja presude, moje pitanje je: jesam li trebao dobiti neki rok za moje očitovanje na taj podnesak tuženika (koje sam zapravo i podnio, ali nakon donošenja presude, za koju tada nisam znao da je donesena)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, trebali ste izričito tražiti održavanje rasprave, kako proizlazi iz tog članka, iako su činjenice nesporne, pa održavanjem rasprave ustvari ne biste ništa postigli. Po čl. 34. ZUS-a trebalo Vam je biti omogućeno očitovanje na dokaze i dokazne prijedloge druge strane. Ako Vam još nije protekao rok, ostaje Vam žalba Visokom upravnom sudu, pri čemu se držite razloga iz čl. 66. ZUS-a (pa spomenite i to kao bitnu povredu, da Vam nije omogućeno raspravljanje i očitovanje o prijedlozima suprotne strane).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To da su činjenice u mom predmetu nesporne - to oni mogu "objesit mačku o rep"..... Zanima me samo koliko ljudi napiše u tužbi da žele raspravu na ročištu.... Ali, na greškama se čovjek uči....... Nego, što kažete na to da je presuda donesena DAN NAKON što sam zaprimio odgovor na tužbu? To govorim iz razloga, jer je sud na taj način izbjegao razmotriti moj podnesak, kojeg sam, ne znajući da je u međuvremenu donesena presuda, predao sudu ŠESTI DAN OD DANA ZAPRIMANJA ODGOVORA NA TUŽBU - u zakonskom roku?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija