Jump to content

U potrazi za ocem !!


parcov

Preporučene objave

Rodjena sam kao vanbracno dijete kada je majka imala 18god(prije 29godina).Odgojili su me baka i djed a majka se udala i ima 3 djece sa kojima sam u dobrim odnosima.Majku vidjam povremeno kod djeda i bake ili nekim drugim situacijama i "normalno" razgovaramo.Nikada nismo imale neke dogovorene posjete ni zajednicka druzenja.Problem je u tome sto mi nije nikada rekla tko mi je otac a ja sam je pitala samo jednom i tada mi nije htjela reci jer da cu ga ja trazit.Nacula sam da me htio vidjet kada sam imala4 god ali da djed nije dozvolio.Poslije sam ga ja trazila sve nesto preko rekla kazala(nikad nitko nije potvrdio tocno ime njegovo) ali se on nije javljao niti ikada samnom stupio u kontakt. Zanima me da li ja nekako mogu doci do njegova imena pravnim putem i kakva su mi prava? Imam 29god.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nitko ni da zine!U pubertetu me to jako smetalo,htjela sam se ubit pa su me sprijecili i ipak nitko ne trza.Sada na srecu imam prekrasnog supruga i ne pere me vise tako jako potraga za ocem ali bi ipak voljela znati njegovo ime i prezime i svoje porijeklo.djed i baka su dosta konzervativni i sa njima nikada nisam sjela i pricala jer me nisu tako odgojili.Kada dodje do nekih okolnih razgovora oni govore da ne znaju tko mi je otac pa dakle ni od njih nikakve pomoci.Ne znam kakva su mi prava i mogu li nesto zakonski poduzet! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...

možda će zvučati glupo .ali da pronađete knjigu izvoda matice rođenih od prije 30 god.,možda je unutra majka navela ime oca.........ili jednostavno u MUP i tražiti da pogledaju u terminal,vaše podatke i podatke vaše majke,možda se što izrodi.AKo su Vas nosili na krštenje onda i u župnom uredu postoji krsni list....možda u njemu nešto piše u rubrici OTAC...

puno sreće :-):-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija