Jump to content

Lažni iskaz


gesaugen

Preporučene objave

Jedan detektiv mi je rekao da u slučaju davanja lažnog iskaza bi drž. odvjetništvo trebalo pokrenuti istražni postupak utvrđivanja istinitosti no da to nikad ne čini već za oporgavanje lažnog iskaza osoba treba pokrenuti privatnu tužbu. Da li je to isitna, da drž. odvjetništvo ne želi porektati utvrđivanje istinitosti iskaza čak ako postoji osnovana sumnja da je iskaz lažan?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Davanje lažnog iskaza je kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti, tako da će DO obraditi svaku takvu kaznenu prijavu i pokrenuti postupak tamo gdje se utvrdi osnovana sumnja da je kazneno djelo stvarno i počinjeno.

Ako sumnjaš da je u nekom postupku dan lažni iskaz, podneseš kaznenu prijavu državnom odvjetništvu. Ako ju odbace, objasnit će ti ju zašto su ju odbacili, pa ćeš znati na čemu si.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, gesaugen je napisao:

Da li je to isitna, da drž. odvjetništvo ne želi porektati utvrđivanje istinitosti iskaza čak ako postoji osnovana sumnja da je iskaz lažan?

Nije istina, međutim svakako da treba prvo provjeriti postoje li elementi kaznenog djela, jer ljudi ponekad krivo protumače što lažan iskaz jeste.

Sve drugo objasnio je Drot.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija