Slyder objavljeno: 2. srpanj 2018. objavljeno: 2. srpanj 2018. Bok, imam suradnju sa jednim odvjetnikom koji ima moju punomoć za zastupanje u predmetu, no ugovor za usluge nismo radili niti mi je ista naplatio do sada. Poduzete su slijedece radnje: Pisanje jedne zalbe i pokoje požurnice te povrmena usmena komunikacija sa strankama, s time da nije došlo do suda.. Što mi i koliko moze naplatiti te u kojem roku? Moze li poduzete radnje pravdati kao pro bono buduci da se znamo i jesam li duzan platiti ako ne izda racun? Citiraj
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 2. srpanj 2018. odgovoreno: 2. srpanj 2018. Obično se naplaćuje po pravomoćnosti predmeta za koji je punomoć dana, a visina nagrade ovisi o vrijednosti predmeta spora (imate u odvjetničkoj tarifi tablicu br. 7. pa provjerite). U Hrvatskoj ne postoji pro bono koji se može pravdati kao u Americi, jedini "pro bono" koji odvjetnici mogu davati jest onaj reguliran sustavom besplatne pravne pomoći putem ureda državne uprave ili rješenjem Hrvatske odvjetničke komore (inače odvjetnika također može pričepiti Porezna uprava da je uzeo novac na crno i naplatiti mu porez i kaznu u takvoj situaciji). Citiraj
Slyder odgovoreno: 2. srpanj 2018. Autor odgovoreno: 2. srpanj 2018. Prije 7 minuta, Ruby_Danderfluff je napisao: Obično se naplaćuje po pravomoćnosti predmeta za koji je punomoć dana, a visina nagrade ovisi o vrijednosti predmeta spora (imate u odvjetničkoj tarifi tablicu br. 7. pa provjerite). U Hrvatskoj ne postoji pro bono koji se može pravdati kao u Americi, jedini "pro bono" koji odvjetnici mogu davati jest onaj reguliran sustavom besplatne pravne pomoći putem ureda državne uprave ili rješenjem Hrvatske odvjetničke komore (inače odvjetnika također može pričepiti Porezna uprava da je uzeo novac na crno i naplatiti mu porez i kaznu u takvoj situaciji). Ne snalazim se baš u tarifama, u pitanju je bila žalba na rijesenje mupa o zdravstvenoj sposobnosti za vozaca, 2016. Godine Citiraj
Slyder odgovoreno: 3. srpanj 2018. Autor odgovoreno: 3. srpanj 2018. Molim Vas da na temelju navedenog procijenite troškove Citiraj
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 4. srpanj 2018. odgovoreno: 4. srpanj 2018. Može, žalba na rješenje u upravnom postupku je 625,00 kn + PDV, ostalo ovisi o dogovoru, ali sastav dopisa je 250,00 kn + PDV po dopisu. Slyder 1 Citiraj
Grabarić Imbra odgovoreno: 8. srpanj 2019. odgovoreno: 8. srpanj 2019. Može li odvjetnik tražiti naplatu troškova za dvije objedinjene radnje? Npr. u istom dopisu pošalje odgovor na tužbu i uloži protutužbu. Jesu li to dvije radnje ili jedna? Ili npr. neki podnesak u kojem je i protutužba. Naplaćuje li to kao podnesak i protutužbu, dakle dvije radnje ili samo jednu radnju? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.