Jump to content

Dijete kao.porezna olaksica i alimentacija


yoga

Preporučene objave

Molim za informacije,

rastavljena sam majka djeteta koje zivi s ocem na ciji racun uredno placam alimentaciju. Dijete je na poreznim karticama prijavljeno kao porezna olaksica na roditelje u jednakim omjerima (pola na oca, pola na mene).

U lipnju ove godine dijete je zavrsilo cetvrti razred srednje skole, nije uspjelo poloziti maturu i zaposlilo se, navodno privremeno, na mjesec dana.

Sada me trazi da ga ja odjavim sa svoje porezne kartice da bi mu poslodavac mogao isplatiti placu, kako kaze.

Zanima me koji bi mu bio motiv za to s obzirom da u tih mjesec dana sigurno nije presao limit od 15000 kn, a ja cu ga time izgubiti kao poreznu olaksicu (manja placa, gubitak prava na povrat poreza) s obzirom da i dalje uredno placam alimentaciju i uzdrzavam ga.

Da li me mulja i poceo je raditi.za stalno, a ne zeli mi reci kako bih i dalje placala alimentaciju ili zaista ima nekih prepreka kod njegovog poslodavca ako je prijavljen na moju Pk?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, ako se dijete zaposlilo mora se prijaviti na svoju PK, imao sam takav slučaj, ali prethodno ste Vi dužni dijete odjaviti sa svoje PK kartice u poreznoj upravi...

A da li Vas "mulja", tj da li se zaposlilo privremeno ili za stalno, lako Vam je provjeriti kod njegovog poslodavca ili direktno u Poreznoj upravi, pa čal i u školi kad mu počne škola, ako se zaposliko za stalno, tj, nema namjeru nastaviti daljnje školovanje, gubi pravo na uzdržavanje...

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Treba li mu porezna kartica i u slucaju da radi samo privremeno, odnosno samo mjesec dana kako tvrdi ili samo u slucaju stalnog zaposlenja?

Skolu nemam zbog cega zvati jer je zavrsio cetvrti (zadnji) razred srednje strukovne skole, a kako nije polozio drzavnu maturu ne moze se upisati na faks.

Ako zovem Poreznu upravu hoce li vidjeti da radi ako jos nema svoju poreznu karticu?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Pozdrav,

imam pitanje vezano za plaćanje alimentacije i porezne olakšice u tom segmentu - dijete živi kod majke koja ga ima na svojoj PK kartici, također koliko znam prima i dječji doplatak za isto dijete. Otac plaća alimentaciju uredno, da li on ima pravo na poreznu olakšicu na uplaćeni iznos alimentacije?

hvala unaprijed

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija