Jump to content

Nepostivanje pravomocne odluke


zunada

Preporučene objave

Bivsi izvanbracni suprug odbija predati kljuceve zajednicke nekretnine (promijenio je bravu i onemogucio mi pristup) nakon donesene pravomocne presude opcinskog suda, i potvrdjene odluke zupanijskog suda, kojom se potvrdjuje da mi je duzan predati kljuceve zajednicke kuce pod prijetnjom ovrhe. Zahtjev za ovrhu je predan, no rjesenje se salje u inozemstvo gdje ima prijavu boravista, a veci dio godine provodi u Hrvatskoj u kuci koja je predmet spora. Usput, on nije hrvatski drzavljanin! Sto sud radi u takvim slucajevima nepostivanja pravnog sistema, sto ja mogu poduzeti da ubrzam pravni postupak? Koliko dugo bivsi suprug moze izbjegavati sudsku odluku i primanje rjesenja o ovrhi? Na pravomocnu presudu sam cekala gotovo dvije godine, i sad ponovno ne vidim kraj. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnik je predlozio novcanu kaznu, i to nakon urucenja rjesenja o ovrsi, no mislim da  novcana kazna nece biti dovoljan motiv, i kada mu se jednog dana uruci rjesenje. U pitanju je inat, prvo prema meni a onda i prema pravnom sistemu. Koje su krajnje pravne mogucnosti za 'totalni neposluh'?  I gdje je vremenska granica? U praksi je sigurno bilo slicnih slucajeva...  hvala.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija