Jump to content

Dan razmaka izmedu starog i novog posla


DanP

Preporučene objave

Pozdrav,trazila sam slicnu temu ali nisam bila sigurna kamo postavit ovo pitanje.

Imam problem i trazila sam svukuda po internetu i ne mogu nigdje nac konkretan odgovor,

Situacija je ovakva: kod bivseg poslodavca sam radila 4 godine na ugovoru za stalno,nakon pronalaska boljeg radnog mjesta ja dajem otkaz i prelazim na novo mjesto..bivsi poslodavac me odjavljuje u subotu,a novi poslodavac me prijavljuje u ponedjeljak i sad nazalost zbog manjka posla na novom poslu meni se ne produzuje ugovor nakon 3 mjeseca rada.

Ja se redovno prijavim na biro,predam sve potrebne papire ukljucujuci i papire za novcanu naknadu..posto radim bez prestanka 9 mjeseci prije biroa i zbog prekida radnog odnosa ne mojom krivnjom meni se govori da cu imat 70% od place prva 3 mjeseca.

Dolazi rjesenje za naknadu,a na rjesenju pise da nemam pravo na punu naknadu tj. 70% od place nego na minimalnu naknadu,na moj upit u pravnoj sluzbi dobijem odgovor da je to zato jer sam imala prekid tj. onu nedjelju kad nisam bila prijavljena.

Znaci moje pitanje je koliko razmaka po zakonu minimalno smije bit izmedu starog i novog posla u ovoj situaciji i da li je moguce da oni racunaju i neradni dan tj. nedjelju kad se po pravilima ne moze prijavljivat i odjavljivat radnika (osim ako sam u krivu) za tu naknadu ?

Nadam se da ste razumjeli sta zelim pitat..unaprijed hvala na odgovoru..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da kod Vas uopće nije problem u ovom jednom danu kad Vas je prethodni poslodavac odjavio.

Naime, čl. 42. Zakon o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti kaže, da osnovicu za utvrđivanje visine novčane naknade za osobu kojoj je prestao radni odnos čini prosjek brutoplaće ostvaren u tromjesečnom razdoblju koje je prethodilo prestanku radnog odnosa, odnosno službe. Vam je radni odnos kod novog poslodavca počeo 16.07., a završio je 16.10., odnosno prema njihovo obrazloženju ne ispunjavate uvjet koji kaže da se mora raditi o ˝tromjesečnom razdoblju koje je prethodilo prestanku radnog odnosa˝, a oni pod ovim smatraju tromjesečno razdoblju u kontinuitetu kod tog poslodavca, ali u smislu da se radi o puna tri kalendarska mjeseca (traje cijeli broj dana – 28, 29, 30 ili 31 dan).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , DanP je napisao:

Ako je tako zasto su mi rekli da je razlog ta nedjelja tj razmak izmedu starog i novog posla ?

Na jedan način i je u pitanju razmak između starog i novog posla, jer za ovakvo utvrđivanje nemate dovoljno dugo radnog staža kod novog poslodavca. Svakako, možete pokušati zatražiti od prijašnjeg poslodavca da u sustavu napravi prijavu o promjeni podataka za Vas, na način da popuni obrazac u kojega bi unio datum promjene prestanka radnog odnosa, a potom da uložite žalbu na zaprimljeno rješenje i pozovete se na pogrešno utvrđeno činjenično stanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija