Jump to content

Kazna za voznju u zimskim uvjetima


bob1000

Preporučene objave

Poštovanje! 

Proslu zimu vozio sam tegljacem s poluprikolicom po cesti na kojoj su bili proglaseni zimski uvjeti. Znaka na cesti nije bilo, ali na kolniku je bilo ugazenog snijega. Zaustavila me nakon 1km policija i platio sam pola kazne jer sam uplatio u roku 3 dana (350kn). Problem nastaje jer je i firma dobila kaznu oko 7000kn. Tim clankom se kaznjava pravna osoba ako naredi ili dopusti kretanje takvom cestom. Nije mi ni dopusteno niti naređeno da vozim tom cestom nego je to bila moja odluka i procjena posto znaka nije bilo i nisam se vise mogao okrenuti.

Da li moja izjava kao takva oslobađa poslodavca? Hvala

Članak 193

Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna kaznit će se pravna ili fizička osoba obrtnik ako naredi ili dopusti da se u prometu na cestama koristi vozilo koje nema propisanu zimsku opremu ili teretni automobil s priključnim vozilom. Za ovaj prekršaj kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 1.500,00 do 5.000,00 kuna i odgovorna osoba u pravnoj osobi i u tijelu državne vlasti ili tijelu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako upravlja vozilom suprotno odredbama ovoga članka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, plaćanjem kazne si priznao prekršaj, tako da on postoji.

Međutim, to ništa ne bi trebalo otežavati poslodavcu, jer se njemu ne sudi za taj prekršaj, nego za to što je "naredio ili dopustio". Ima li firma kakav pravilnik ili formalne upute u vezi takvih situacija? Pitam, jer ako u firmi postoje jasna pravila (pisana), onda je to uz tvoju izjavu dovoljno da budu oslobođeni, ali ako nema nikakvih pisanih pravila, onda je moguće da su odluči da firma to dopušta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija