Jump to content

Status RVI-a nakon isteka zakonskog roka!!


anonimno

Preporučene objave

Posjedujem medicinsku dokumentaciju o PTSP-u još iz vremena rata, ali zbog sadašnjeg posla i još nekolicine bitnih i nebitnih razloga nisam podnio zahtjev za RVI-a.Danas sam na prekretnici jer više se ne osječam sposoban za raditi, medicinska dokumentacija s dijagnozom PTSP-a, a pošto neman status RVI-a već samo dragovoljca, ne usudim se upustiti u dugotrajno bolovanje i borbu za mirovinu jer mi budućnost moje obitelji ne djeluje previše "ljubičasta". Ako podnesem zahtjev recimo danas, kakva je šansa za dobiti status RVI-a, recimo vezano uz čl.109 st 8 i čl.123 st. 8 Zakona o braniteljima na Upravnom sudu, koji može i traje godinama. Hvala..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa ! Prijave za invalidnost na osnovu PTSP-a istekle su prošle godine,u izvarednim situacijama i nakon toga, ali onda ti je potrebno bolničko lječenje(ležanje u ludari nakljukan raznim tableticama) i onda je pitanje kako će ti to komisija protumačiti, fora je u tome da moraš imati kontinuirano medicinsko lječenje do dana današnjeg, a za slanje papirologije da ti i ne govorim (pribavljanje ratnog puta i ostale vojne dokumentacije) ja več vodim rat sa HZMO-om sedam godina! Pozdrav od Termitića

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

U biti nitko nije taj status naknadno uspio izboriti jer se na Upravnom sudu, to rješava godinama, ali ako nije zahtjev podnesen upravo zbog bolesti, zanima me kakve su Vaše procjene, da se status dobije naknadno. Dobro ako se ode u mirovinu bez tog stusa, a njega se kasnije dodijeli može se vjerojatno tražiti da se mirovinski kojeficijent izračuna ponovno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za stjecanje statusa HRVI na osnovi PTSP-a je prekasno i više se ne zaprimaju zahtjevi jer je prošao odavno rok ali to ne znači da se ne može otići u braniteljsku mirovinu samo je potrebno liječenje na psihi, ako je netko išao na psihu ranije zbog posljedica rata, a nema status HRVI ili je na procjeni dobio onih nesretnih 19% ne znači da ne može i u mirovinu (ovisno o ratnom putu, činu u vojsci, vremenu provedenom u ratu, statusu dragovoljac ili branitelj, medicinskoj dokumentaciji itd).

Jedino je u tom slučaju polazni faktor kod izračuna manji od HRVI i dakako manja mirovina.

 

:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam prijatelja koji isto nije podni zahtjev za mirovinu po osnovi bolesti, do kraja '05, a ima status dragovoljca DR,

Kako može ostvariti invalidsku mirovinu ako trenutno ne radi a ima 58 godina.

Da li mora čekati 65 godina da bi onda ostvario svoje pravo ili može ranije kao vojnik dragovoljac u prijevremenu.

Napominjem da nije problem izračuna već prava na mirovinu.

Unaprijed zahvalan !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija