Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

ria22

Legalizirani podrumski stanovi u zgradi bez vlasništva

Preporučene objave

Prilokom gradnje zgrade investitior je bespravno sagradio podrumske stanove koji nisu bili u projektu.  Prodao je sve stanove u zgradi i nije vlasnik ničega u zgradi. 2 godine nakon prodaje stanova legalizirao je podrumske stanove, predao je zahjtev za legalizaciju na svoje ime (napominjem da u tom trenutku nije bio vlasnik ničega u zgradi) i predstavlja se kao vlasnik stanova bez obzira što nema vlasnički list.

Temeljem rješenja o legalizaciji dobio je priključak vode i struje. Ne plaća nikakve zajedničke troškove (pričuva, pražnjenje septičke itd) te koristi parkirna mjesta suvlasnika zgrade.

Obzirom da su podrumi legalizirani tko je vlasnik tih podruma (da li su suvlasnici u omjeru veličine svojih stanova ili se to tretira nekako drugačije) i može li investitor nešto potraživati od tih podruma. Što nam je raditi da riješimo vlasništvo tih podruma. 

Unaprijed zahvalna na odgovorima

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Morate vidjeti u zemljišnoj knjizi jesu li podrumski stanovi zaista zasebna etažna cjelina na kojoj je moguće stjecati pravo vlasništva (i tko je upisan u zemljišnoj knjizi kao vlasnik tih etažnih cjelina), ili samo čine pripadak, odnosno zajedničke prostorije suvlasnika zgrade, onda ćete imati više informacija i moći ćete se odrediti kako ćete postupiti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×