Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

gravosa

prodaja stana

Preporučene objave

postovanje….

 

Ja i brat smo vlasnici dvosobnog stana u Dubrovniku, ja sam suvlasnik 1/3 a on 2/3. mogu li ja traziti da se taj stan proda ako on nema novaca da mi isplati za moj dio stana.

 

zahvaljujem na odgovorima.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ukoliko se ne možete dogovoriti, sud dijeli nekretnine geometrijski. Ali ako geometrijska dioba nije moguća bez da se znatno umanji vrijednost nekretnine, sud određuje civilnu diobu nekretnine tj. donosi odluku da se nekretnina proda, a dobiveni iznos podijeli suvlasnicima razmjerno njihovim suvlasničkim dijelovima.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

hvala na brzom odgovoru, nije problem u dogovoru nego je problem sto bi on dolazio dolje na ljetovanje i bozic i novu godinu sa zenom i djecom a ja ne bi. ja bi da me isplati, moj dio, pa eto mu cijeli stan a on nema novca ( oko 100.000 eura). pa sam mislio ako on ne zeli prodati moze li se to sudski prodati pa neka on onda sa svojom dijelom novca nesto drugo kupuje, zida i ljetuje koliko hoce.

 jos nednom ogromno hvala za brzi odgovor.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 3 minuta, gravosa je napisao:

pa sam mislio ako on ne zeli prodati moze li se to sudski prodati 

Može se prodati, jer imate pravo na razvrgavanje suvlasništva. Međutim, svakako je povoljnija opcija da sami prodajete, a ne da Vam sud prodaje. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×