Jump to content

Kredit


SANJINR

Preporučene objave

U braku sam(smo) podigli kredit za adaptaciju nekretnine koja glasi na mog oca.U medjuvremenu smo se razveli te sam ja otplatio kredit do kraja.Buduci da je kredit podignut za vrijeme trajanja braka bivsa supruga je imala pravo(sko se ne varam) svote podignutog kredita dakle da joj ja pored kredita isplatim poloinu sto ona nije trazila.Doslo je do nekih novih situacija nedavno pa me zanima dali ja mogu od nje traziti isplatu polovice buduci da je kredit bio podignut za vrijeme trajanja braka???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bivša supruga nije mogla tražiti da joj isplatite polovinu, nego je mogla tražiti od Vašeg oca polovicu svog ulaganja u njegovu nekretninu. Što se tiče polovica rata kredita koje predstavljaju dug bračne zajednice, teoretski biste mogli tražiti od nje isplatu polovica rata kredita isplaćenih nakon prekida bračne zajednice, no vrijedi zastarni rok od pet godina unatrag, no teško je prognozirati kakav bi ishod bio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle kredit je glasio na mene naime to je bio gotovonski kredit nije bio adaptaciski da je nekretnina bila njime opterecena hipotekom a bio je podignut za vrijeme trajanja braka,i da novac je bio ulozen u uredjenje stambenog prostora,na osnovu cega bi ona mogla od mog oca traziti ulozeno??/i dali mi mozete  reci koliko je zastara i od kada se racuna od datuma podizanja kredita ili sa zadnjim danom otplate???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija