Jump to content

Daljnji rad istekom Ugovora na određeno vrijeme


anonimno

Preporučene objave

Istekao je Ugovor na određeno vrijeme. Danas je 3.04, i uprava društva nije zaposleniku izdala obavijest da mu se neće produžiti ugovor nego je usmeno rekla da hoće. Ali je sada kao priča ipak drukčija ( navodno ) , jer još nema službene obavijesti a radnik i dalje uredno dolazi na posao ( 3.04.2007. je već ) i. Što da radnik sada radi jer po čl.15 ako ostane ne radnom mjestu i dolazi na posao, smatra se da je sklopljen ugovor o radu na neodređno vrijeme.

Kako da radnik papiranato sada to osigura kao dokaznicu ako mu se doista ne da novi ugovor na određeno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno, ukoliko radnik i nakon isteka ugovora o radu na određeno vrijeme nastavi obavljati svoj posao smatra se da je sklopio ugovor o radu na neodređeno. dokaz vam je sam dolazak na posao i obavljanje povjerenih mu poslova, a za što će mu poslodavac isplatiti plaću. Naravno da to ne može ići u nedogled, a tu je i prijava na zdravstveno i mirovinsko, radnik je isto imao do datuma određenog u ugovoru, sada mu se zdravstveno i mirov. treba produžiti u roku od 15 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno je da Zakon o radu kaže tako, samo u praksi je to malo drugačije.

Volio bih kad bi pravnici prokomentirali slučaj kad čovjek nastavi raditi 3 mjeseca poslije isteka ugovora o radu, i za to vrijeme je uredno prijavljen na Zavod za mirovinsko i zdravstveno, a poslodavac mu nakon toga zabrani dolaziti na posao. Radnik pokreće tužbu i gubi na općinskom sudu uz obrazloženje presude da je ugovor o radu prestao datumom do kojega je sklopljen i daljnji rad djelatnika predstavlja samo "FAKTIČKI RAD"

Zapravo ispada da je radnik sam sebi trebao napisati ugovor o radu. To je naše sudstvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam radila u drž. upravi i mogla sam isto tako nastavit radit jer su vrlo nemarni, ne prate kom kad ističe ugovor, ko ima pravo na godisnji itd. pa sam im sama javila da mi istice ugovor da napišu rješenje o prestanku službe. mogla sam se pravit luda al sumnjala sam da bi se to završilo u moju korist. no kad sam ih nakon toga zamolila da mi napišu rješenje o godišnjem odmoru (ni tog se nisu sjetili) rekli su da ne može jer je već napisano rješenje o prestanku službe (o čemu sam ih dakle ja obavijestila)

katastrofa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospođa je vjerojatno imala točno datiran ugovor o radu na određeno vrijeme u kojem je stajao datum prestanka ugovora. A što napraviti u slučaju koji ja navodim kada prestanak ugovora o radu na određeno vrijeme nije datiran, veće je prestanak ugovora vezan uz povratak osobe na rad, koji može biti 01.01. neke godine ili 15.09. neke godine, ili bilo koji drugi datum, a djelatnk koji takvu osobu mijenja nezna da se ta osoba vratila na posao, pa nastavlja raditi još 3 jeseca nakon povratka djelatnice na rad. Naravno za svo vrijeme rada je prijavljen na zavodima za mirovuinsko i zdravstveno, prima plaču i sve ostalo što mu spada po ugovoru o radu. Što u tom slučaju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u slučaju da je ugovor o radu na određeno vrijeme sklopljen protivno odredbama ZOR i u slučaju kad radnik ostane raditi kod poslodavca i nakon isteka vremena za koje je ugovor sklopljen, smatra se da je radnik sklopio ugovor o radu na neodređeno vrijeme (čl. 10.st.5.ZOR).

 

mislim da moras dokazati da si radio i nakon isteka vremena za koji je ugovor sklopljen i da trazis da se utvrdi da je pretvoren ugovor.

prvo moras ici sa zahtjevom za zastitu povrijedjenog prava pa onda sa tuzbom kojom se utvrdjuje da je tvoj ugovor pretvoren u ugovor na radu na neodredjeno vrijeme

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kak to ide u drz. sluzbi?

imala sam rjesenje o radu zbog pirvremenog povecanja obima posla na kojem ne stoji tocan datum prestanka?

no zakon o drz. sluzbenicima kaze da se na odredeno sluzbenik moze primiti najvise na 2 puta po 6 mjeseci?

sta bi bilo da sam ostala kad je tih sve skupa 12 mjeseci isteklo, da li sam mozda mogla ostat na poslu :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Upravo na ovu temu da ne otvaram ponovo novu, molila bih odgovore kod sljedećeg slučaja.

Radnik je 1. put u firmi zaposlen kao zamjena za bolovanje od 1.3.2009.

1.4. mu je sklopljen ugovor o radu na određeno povećani opseg poslova na 3 mjeseca

1.7. mu je sklopljen ugovor o radu na određeno povećani opseg poslova na 12 mjeseci.

dakle,

1.7. ove godine mu ističe ugovor o radu na određeno s povećanim opsegom poslova.

S 1.7. radnica ide u mirovinu i on bi mogao doći na njezino radno mjesto.

Radnik će tada imati 1,4 g staža na određeno u toj firmi.

Pitanje...

1. Može li mu se ponuditi ugovor o radu na određeno na 12 mjeseci, ali više ne kao povećani opseg već na konkretnom radnom mjestu gdje je i bio?

Po računici, to bi bio rad na određeno unutar 3 godine na samo je razlika u "povećanom opsegu" i po sistematizaciji poslova radno mjesto je slobodno.

 

zaista bih vam bila zahvalna na odgovoru jer je takoreći 1.7. već pred vratima.

Sada ste me malo ste me zbunili s ove 2 godine iz prethodnog posta

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Marta,

predhodni post je iz 2007.Dakle novi Zakon o radu koji je stupio na snagu 01.01 OG propisiju da poslodavac nemože produživati ugovore na odrađeno vrijeme više od TRI godine ZA ISTE ILI RAZLIČITE POSLOVE ,što se razlikuje od starog Zakona samo po odredbi da je stari dozvoljavao produženje ugovora na određeno vrijeme i nakon tri godine ako se radilo o različitom poslu.

Odgovor na vaše pitanje je: Može. Ali se računaju svi ugovori od 01.03 2009 pa do 01.03.2012 kad vam poslodavac više neće moći produžiti ugovor na određeno vrijeme. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Marta,

gradskom tajniku za njegov rad,a ne za nerad,dajemo plaću,vi,ja i ini naši šljakeri. Daklem bi gospon tajnik mogel, ak ovak nastavi u skoro vreme na burzu. Da malo vidi kak je tam....to nebi bilo loše...pa onda kod kakvog dk-a da vidi jel se za plaću mora delat ili se ne mora.....a ak ima slabe živce.....preporućujem Jankomir....tam su stručnjaci za pokrpat posrnule duše.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Kod mene je slučaj da se na vrijeme uočilo da mi je ugovor istekao, napravila se potrebna dokumentacija. Međutim, zbog nekih poslovnih problema (blokade, ovrhe, uglavnom par tih ružnih stvari odjednom) na moj ugovor se zaboravilo. Ja sam isto imala gužvu i jednostavno sam zaboravila pitati jel to riješeno sve do jučer kada su mi posramljeno nakon par sekundi razmišljanja rekli da su na to skroz zaboravili i da provjerim što sada napraviti. Pa eto pitam Vas sve tu što sad. Ugovor mi je istekao 01.12. TO je bio ugovor na određeno 3 mjeseca i sad treba biti na neodređeno. Na koji način najbezbolnije i za mene i za tvrtku da to riješim?

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija