Jump to content

Ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji


catevs

Preporučene objave

Prvo, lijepi pozdrav svima!!

 

Drugo, trebao bi pomoć. Ne mogu nigdje naći šprancu ili neki primjer ugovora o poslovno-tehničkoj suradnji. Suradnja bi bila slijedeća: Firma A je nosioc posla, a firma B bi bila njihov podizvođač. Detaljno, radilo bi se o servisiranju plinskih agregata. Firma A bi obavljala popravak mehaničkog dijela agregata, a firma B popravak električnog dijela. Firma A bi bila obavezna vršiti plačanje po prethodno datoj ponudi i ako bi bilo naknadnih radova.

 

Da li netko ima nešto slično da da link ili da pošalje na mail.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

________________ , iz ________________ , po zastupniku ______________

i

 

________________ , iz ________________ , po zastupniku ______________

zaključili su

 

 

UGOVOR O POSLOVNO - TEHNIČKOJ SURADNJI

 

 

I. Ugovorne strane suglasno utvrđuju da se djelatnosti njihovih tvrtki djelomično podudaraju, te u tom smislu imaju interes za:

 

- zajednički nastup na tržištu,

- osiguranje plasmana vlastite proizvodnje i angažiranje kapaciteta obje tvrtke pod što povoljnijim uvjetima,

- korištenje raspoloživih resursa pod što povoljnijim uvjetima,

- korištenje referenci, iskustava i poslovnih veza obje ugovorne strane na tržištu,

- podjela troškova i smanjenje rizika u poslovanju.

 

II. Ugovorne strane suglasno zaključuju da će u slučajevima kad opseg radova, prodaja vlastitih proizvoda i materijala i pružanje usluga to traže, zajednički:

 

- surađivati kod ponude i izvođenja investicijskih radova i usluga, te kod plasmana vlastitih proizvoda,

- surađivati u komercijalno-tehničkoj obradi poslova za tržište u fazi izrade ponude i ugovaranja,

- surađivati kod prijavljivanja dokumenata i ugovora, posebno u svezi sa ponudbenim garancijama.

 

III. Ugovorne strane suglasno utvrđuju da se cijene prema investitoru ili kupcu formiraju isključivo prema tržišnim uvjetima.

 

Ugovorne strane također utvrđuju da će za svaku zajedničku poslovnu ponudu prema investitoru ili kupcu zaključiti poseban ugovor.

 

IV. Ugovorne strane suglasno utvrđuju da će u slučaju nedostatka vlastitih kapaciteta, materijala, poluproizvoda, proizvoda, usluga i drugih resursa ustupati drugoj strani temeljem posebnog ugovora raspoložive resurse po najpovoljnijim uvjetima.

 

Ugovorne strane također utvrđuju da će obveze proizašle po ugovorima iz prethodnog stavka kompenzirati u visini međusobnih potraživanja, a za nekompenzirani dio obveze ugovara se gotovinska isplata.

 

V. Ugovorne strane su suglasne da će se sporuka materijala ili izvedba radova te naplata izvršenih usluga koje jedna ugovorna strana izvrši drugoj obračunavati na temelju cjenika koji su sastavni dio ovog ugovora.

 

Za isporuke materijala i izvedbu radova odnosno naplatu izvršenih usluga koje nisu obuhvaćene redovnim cjenicima, ugovorne strane zaključiti će neposredno prije realizacije pojedinačne ugovore ili aneks ovom ugovoru.

 

VI. Prilikom realizacije poslova ostvarenih na tržištu u okviru zajedničke poslovno-tehničke suradnje, ugovorne strane se obvezuju da će sve stručne poslove prioritetno povjeriti na realizaciju vlastitim stručnim službama i radove izvoditi vlastitim kapacitetima, dok će posebne zadatke van djelatnosti suglasno povjeriti drugom subjektu.

 

VII. Ugovorne strane bezuvjetno se obvezuju na čuvanje poslovne tajne za sve podatke i dokumentaciju vezanu uz ostvarenje ovog ugovora.

 

VIII. Ugovorne strane suglasno utvrđuju da ovom ugovoru ne mogu pristupiti treće osobe bez suglasnosti obiju ugovornih strana.

 

IX. Ugovorne strane su suglasne da troškove sastavljanja ovog ugovora snosi __________ .

 

X. Ugovorne strane su suglasne da za sve odnose koji nisu uređeni ovim ugovorom vrijede odredbe relevantnih zakona.

 

Eventualne sporove ugovorne će strane rješavati sporazumom, a u slučaju nemogućnosti postizanja sporazumnog rješenja ugovara se nadležnost stvarno nadležnog suda u __________ .

 

XI. Ovaj ugovor zaključen je u četiri istovjetna i jednakovaljana primjerka, po dva za potrebe svake ugovorne strane.

 

Eventualne izmjene i dopune ovog ugovora smatrati će se pravovaljanima samo ako su sačinjene u pisanom obliku i priznate potpisom ugovornih strana.

 

XII. Ugovorne strane bezuvjetno izjavljuju da ovaj ugovor sadržava i predstavlja njihovu stvarnu volju te ga kao takvog vlastoručno potpisuju.

 

 

 

U __________ , dana __________ g.

 

 

 

ugovorne strane:

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija