Jump to content

Svjedok


future

Preporučene objave

Dobio sam poziv od suda za svjedoka.

Ne poznam tužitelja, apsolutno mi je nepoznato ime, nemam pojma uopće o čemu se tu zapravo radi, odnosno vidim da je nekakva naknada štete ali nisam bio svjedok neke nesreće.

Neznam tko me naveo kao svjedoka dali tužitelj ili tuženi.

Nitko me nije kontaktirao i bilo što pitao, želim li biti svjedok jednom ili drugom.

 

- Može li se samo tako baratati imenima i pozivati na ročišta?

- Može li pa makar to bio i sud, pozivati ljude na svjedoćenje uz prijetnje kaznama ako se ne pojaviš bez ikakvih predradnji.Pa imam i ja svoj život na kraju krajeva.

 

Što ako ja uopče ne želim svjedočiti ni u čiju korist niti me to zanima pogotovo ako nisam upoznat s predmetom a kamo li da se sjećam imena tužitelja i da ga mogu povezati s bilo čime u mom životu.

 

Molim ako netko zna da podjeli to znanje.

 

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani !

 

Vi ste sigurno predloženi da svjedočite o nečemu što Vam je poznato . Prema našim pozitivnim propisima građanska je dužnost da osoba svjedoči ako ima saznanja o nekom događaju ili činjenici . Svjedok ne mora iznositi ništa što bi moglo štetiti bračnom drugu ili članu uže porodice , ali se u svakom slučaji treba odazvati sudskom pozivu .Za dolazak na sud svjedok ima pravo na naknadu troškova ( dnevnicu i sl. ). Sud radi ignoriranja sudskih poziva i nepristupanje ročištu može donijeti rješenje o privođenju, što može prouzrokovati znatne troškove .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 godina kasnije...

štovani

da ne otvaram novu temu, postavljam pitanje vezano uz "poziv od suda za svjedočenje u građanskoj parnici za naknadu štete". otac mi je pozvan kao svjedok u jednome postupku, koji se vodi između druge dve stranke. poziv je za 18.11., međutim pošto ima zdravstvenih problema i najvjerojatnije neće biti u mogućnosti doći na sud toga dan, molim za savjet što učiniti kako ne bi imao posljedica od suda zbog nedolaska, dali poslati na sud zamolbu za odgodom svjedočenja poradi zdravstvenih tegoba, dali odnijeti to osobno na sud ili poslati poštom.

unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija