Jump to content

Zabrana otuđenja Porezne na tuđoj nekretnini


mirko.topalovic

Preporučene objave

Poštovani,

 

2003. godine otac mi je darovao zamljište. 30 srpnja 2003. sam uknjižen u gruntovnici kao vlasnik. Nakon godinu dana tj. 02. studenoga 2004. gruntovnica upisuje zabranu otuđenja nekretnine na prijedlog Porezne zbog očeviog duga. Otac je umro 2012. a zabilježba i dalje stoji. Stoga bi molio za savjetili odgovor da li je moguće brisati teret s obzirom da njegov dug potječe iz 2001. i 2002. god. i s obzirom da nekretnina nije bila u njegovom vlasništvu kada je upisana zabrana otuđenja.

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U rješenju koje sam našao u očevim papirima piše da je trebalo biti dostavljeno i meni ali se ne sjećam da sam primio (da sam primio uložio bih žalbu). Da li moguće tražiti brisanje tereta s obzirom da je iz povijesnog izvatka vidljivo da je zemljište bilo u mome vlasništvu preko godinu dana? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mišljenja sam da Porezna uopće nevodi postupak pobijanja dužnikove pravne radnje,glede čega upis ovog tereta nema veze s tim.

Porezna je ishodila upis zabrane ali rješenjem protiv vašeg oca,glede čega je nejasno kako je z.k.ured dopustio upis ako je u trenutku zahtjeva za upis bilo vidljivo da osoba protiv koje su tražili upis nije upisani vlasnik.

Pod pretpostavkom da se odigralo kao u opisu gore,mišljenja sam da ste ovlašteni na podnošenje tužbe radi brisanja svih upisa koji su z.k.uredu prispjeli nakon vašeg upisa prava vlasništva.

Između ostalog,zabrana otuđenja je privremena mjera koja mora biti opravdana određenim postupkom radi kojeg je upravo i donesena,a ja iz vašeg opisa nevidim da je Porezna pokrenula kakav postupak u svrhu pobijanja ugovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija