Jump to content

EOS Matrix - ovrha od javnog bilježnika


frulica

Preporučene objave

Pozdrav, unazad par mjeseci dobivao sam jedno duže vrijeme, oko mjesec dana, pozive od EOS Matrixa. Pozivi su odmah od prvi put počeli sa "dobar dan dali smo dobili tog i tog?" Ja na to odgovaram "zašto" na šta oni inzistiraju da se predstavim i kažem svoj OIB na šta ja odmah prekidam razgovor i tražim od njih da se predstave i kažu razlog poziva što oni odbijaju te ja tu prekidam razgovor.

Nakon toga je usljedilo svakodnevno zivkanje po dva puta dnevno uz uvijek isti scenarij, što ja ignoriram i svaki broj stavljam na crnu list. Nakon par mjeseci pozivi prestaju.

No eto, prije par dana dobivam "Ovršni prijedlog na temelju vjerodostojne isprave" od javnog bilježnika putem koje se od mene traži da platim nekakvo dugovanje od 500njak kuna i dodatne troškove bez da se igdje spominje o kakvom je dugu riječ i za šta. Moje pitanje je sljedeće, dali da napišem žalbu tom njihovom javnom bilježniku ili da ih ignoriram. Ako napišem žalbu, na šta da se žalim pošto neznam o kakvom je dugu riječ i uopšte o čemu se tu radi.

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U rješenju ne piše ništa o dugu već samo dvije brojčane šifre pored kojih pišu dva iznosa po oko 200ak kuna. Nigdje nije objašnjeno o čemu se radi. Niti sam ikad dobio ikakvu opomenu.

Još jedno objašnjenje bi molio. Ako sam pismo podigao u pošti u subotu 23.7. a u ovrsi piše da imam rok od osam dana. Do kojeg dana imam točno pravo predat žalbu? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

osporavate dug u cijelosti, i smatrate ga ne osnovanim.

 

te ce te biti upuceni u parnicu.

 

ako se ne budete zalili, sve navedeno u rješenju vam ide u naplatu tj ovrhu!

 

Možete se pozvati i na zastaru jer sud ne pazi na zastaru po službenoj dužnosti! Činjenica da je dug "prodan" Eosu upućuje na vrlo veliku mogućnost zastare jer računi za komunalije (struja, voda, plin) zastarijevaju za godinu dana od dana dospijeća računa kao i telekomunikacijski računi!

Jednostavno napišite da "osporavate postojanje duga u cijelosti i da ga smatrate neosnovanim"(kako savjetuje virtalni) a pored toga da je taj iznos za koji vas neosnovano terete i u zastari!

Ako se na sudu pokaže drugačije uvijek možete izjaviti da niste znali o kakvom se točno dugovanju radi i da ste zato izjavili prigovor! Važno je da prigovor pošaljete danas do 24 h preporučeno s povratnicom ili osobno predate u pisarnicu suda ali u tom slučaju imajte jedan primjerak više od onog broja koji vam piše u pouci o pravnom lijeku kako bi vam sudski činovnik u pisarnici mogao ovjeriti predaju na tom primjerku!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav, meni na toj ovrsi piše da se radi o dugo od 11.02.2015. te od 11.03.2015.

Dali to znači da je to dugovanje otišlo u zastaru???

Jedino šta mi pada na pamet (pretpostavljam po iznosima) da se radi o dugovanju za telefon.

Dakle da se u žalbi pozovem na zastaru???

 

Bitan je datum na pečatu javnog bilježnika na prijedlogu za ovrhu koji ste primili ili drugim riječima datum kad je javni bilježnik zaprimio prijedlog! Ako je taj datum 12.02. ili 12.03. 2016. ili bilo koji datum nakon toga tad je u zastari ako se radi o računima za telefon!

 

Morate uzeti u obzir da se ne gleda datum izdavanja računa nego dospijeća ili valute koji može biti 15 do 30 dana nakon izdavanja računa! Pretpostavljam da te račune nemate pa će te to teško provjeriti osim ako na prijedlogu za ovrhu ne piše datum dospijeća pojedinog računa!

Morate sami odlučiti hoćete li uputiti prigovor ili će te dozvoliti da vas ovrše! Ako uputite prigovor a ne uspijete u parnici imati će te dodatni trošak od 1000 kn na iznos od 1500 kn (ukupno oko 2500)! Ako ne uputite prigovor i dozvolite ovrhu za 400 kn imati će te trošak oko 1500 kn! Za plaćanje po prijedlogu za ovrhu u roku od 8 dana vam danas ističe rok a u tom slučaju plaćate samo nastali trošak ili oko 800 kn ukupno! U tom slučaju morate obavezno pismeno kontaktirati ovrhovoditelja s povratnicom kao dokazom da je dobio potvrdu da ste platili dugovanje i nastali trošak + kamata! Na žalost čest je slučaj da se oni na to ne obaziru nego još jedanput naprave ovrhu i ostave vam problem povrata više plaćenog novca!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija