Jump to content

Oduzeo prednost


Roberto Anić Banić

Preporučene objave

Naime prije tjedan dva sam oduzeo covjeku prednost na jednoj servisnoj cesti pri skretanju ulijevo. I covjek je skrenuo da me izbjegne pa je udario preko onog guard raila na parkingu i pogodio drugi auto. Ja nisam bio niti pio niti ista. Dosla policija pozapisali sve osiguranje ce rijesit ostalu stetu nikom nista se nije desilo. Naime znam da cu dobiti najverojatnije prekrsajnu prijavu ali me zanima ako znate koliko ce cifra biti otprilike? Nikad prije nisam nista napravio i imam 19 godina. Puno havala. Samo zelim znati koliko nova moram sa strane staviti za to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cijenio bih da koristite zareze jer bi se bez ulaganja dodatnog napora lakše shvatilo što želite reći

 

Dobit ćete obvezni prekšajni nalog koji će imati izrečenu prekršajnu kaznu iznosa 1000 kuna + 100 utvrđivanja prekršaja. Također ćete imati mogućnost plaćanja 2/3 u zadanom roku, tj. 666.67kn +100kn.

Navodite da niste ranije kažnjavani pa imate prostora za žalbu prekšajnom sudu putem policijske postaje, a sve prema uputi o lijeku.

U tom slučaju iskoristite ove detaljne upute koje je drot popisao

http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/84685-Primjeri-prigovora-na-prekr%C5%A1ajne-naloge-molim-pro%C4%8Ditati-do-kraja

 

 

Jeste li priznali krivnju kada je policija došla?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispricavam se na ne koristenju zareza, bio sam poprilicno umoran.

Priznao sam krivnju kada je policija dosla. Takodjer oni su napravili tamo ono sve sta su trebali, ali kasnije sam shvatio da covjek nikako nije isao po granici, jer da je isao 40 kako pise sigurno bi uspio zakociti i steta bi bila puno manja.

 

E sada da pitam kada se zalim pise u drotovom postu da se mogu zaliti na visinu kazne, i da bi se ista mogla smanjiti na 1/3 originalne. Znaci pretpostavljam 333.34kn + 100kn. Zanima me da li postoje ikakvi rizici u tome. Mislim vidio sam da je drot napisao da i dalje ako se zalim imam mogucnost placanja ove 2/3 ali eto da double checkam.

 

EDIT:

Da jos spomenem da sam redovni student. U tom trenutnku nisam imao posao, sada imam ali to je studentski posao. Radim na svom faksu 8 sati tjedno i satnica mi je 20kn, znaci oko 640kn mjesecno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče prigovora s priznavanjem prekršaja, da, ne možeš dobiti veću kaznu od one koja ti je prvo izrečena, a i ta konačna će isto imati mogućnost plaćanja 2/3, tako da u najgorem slučaju dođeš na isto.

 

Na ono što ti je Jozlek napisao bih dodao samo da kazna ovisi i o dodatnim prekršajima koje su utvrdili policajci, jer je ovaj od 1000 kuna samo za prometnu nesreću, ali fali osnovni prekršaj kojim je ona izazvana. Mogu ti pisati nepoštivanje prednosti ili nešto slično, a onda i za to ide dodatna kazna.

 

Međutim, ne bih se time zamarao dok ne dobiješ prekršajni nalog, jer ćeš onda znati kako su oni to procijenili i znat ćeš koja je predviđena kazna, a kako ćeš se žaliti na visinu kazne (priznanje, kajanje, nekažnjavanost, student, mala primanja i sl. ti sigurno dovode do ublažavanja), imat ćeš vremena do okončanja sudskog postupka (nekoliko mjeseci, a možda i više od 1 god.) skupiti neki novac.

 

Uglavnom, što je bilo, bilo je. Živi i vozi dalje, a kad dobiješ nešto konkretno, javi se tu da ti pomognemo koliko se može. Šanse su ti velike da prođeš s minimalnim kaznama koje ćeš moći platiti odjednom bez nekog posebnog pritiska.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da tako je, propustio sam navesti i osnovni prekršaj koji je doveo do nesreće, vj. će biti nepoštivanje prednosti vozila u raskrižju, on je nešto stroži glede kazne, no svakako se javite.

 

Nakon žalbe valja očekivati minimalne kazne, a to što se dogodilo, nedo bog većeg zla :)

 

Za dio koji se tiče štete, da je taj vozač vozio sporije i da bi mu šteta bila manja, ionako nije važno jer sve plaća osiguranje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Prvo da navedem zadnji post:

http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/89308-Oduzeo-prednost

 

Eto stigli od osiguranja papiri.

Prvo, poslali na krivu adresu. Datum naveden je 14.02.2017. a stiglo tek jucer tako da se moram pozurit sa dostavom dokumenata koje su naveli.

 

Kaze da treba poslati kopiju vozacke, prometne, OIB vozaca i policu obveznog osiguranja.

Pitanje je: Dostavljam li kopiju police tadasnjeg ili sadasnjeg osiguranja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija