Jump to content

Poslodavac trazi povrat preplacenih iznosa place


Marie27

Preporučene objave

Postovani, imam jedan specifican slucaj za koji trebam pravni savjet. Naime, radila sam 6 mjeseci po programu Hzz-a u jednoj udruzi. Nakon sto sam odradila tih 6 mjeseci, zavrsio je i radni odnos. Dva mjeseca nakon toga primam izrazito neugodan poziv od knjigovotkinje koja tvrdi da mi je dva puta isplatila 360kn previse na placu I da joj moram to vratiti. Poziv je popracen laznim optuzbama kako sam ja za to znala I da lazem te da sam svjesno i namjerno presutjela isto. Nakon toga razgovor s predsjednicom udruge kojoj skrecem pozornost na to da sam joj ja prvi puta kad sam uocila pogresan iznos place (za sto imam i sms poruku kao dokaz). Ona negira ne znajuci da imam dokaze. Nakon toga slijede prijetnje, kleveta i narusavanje mog ugleda (iako sam pristala vratiti preplacene iznose). Uslijed toga optuzba meni kako sam koristila naknadu za prijevoz na koju nisam imala pravo (oni su previdjeli ocjenu zahtjeva hzz-a koju ja nikada nisam ni vidjela te mi prijete da je i to moja greska, iako sam ja samo posloprimac I slusam naredbe poslodavca). Zelim znati koja su moja prava u ovom konkretnom slucaju i unaprijed se zahvaljujem na pomoci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Novac ste vratila?
Nisam jos buduci da kada se prvi puta to desilo ja sam to uredno prijavila poslodavcu, na sto sam dobila odgovor da je to sve u redu i da je to visak od proslog mjeseca. Drugi puta uopce nisam bila svjesna da mi je uplacen veci iznos jer iskreno nisam provjeravala uplate a imala sam I druge novce na racunu(na isplatnim listama taj visak se ne vidi). Svo to vrijeme nitko mi nista nije rekao nego sad prije par dana. Buduci da sam sada nezaposlena i s 0kn u dzepu rekla sam da cu novac vratiti cim uspijem do njega doci.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neovisno o nekorektnom tonu s druge strane, vi ste taj novac dužna vratiti i sugeriram vam da to učinite dobrovoljno, jer u protivnom će vam ići na ovrhu.

Hvala na informaciji. Naravno da cu vratiti novce koji nisu moji, no kao sto sam napisala ja sam njih na vrijeme upozorila kada se to dogodilo prvi puta na sto su rekli da je to sve dobro.Stvarno poslodavac moze raditi sto god i kako hoce. Mene vise zanima ovaj dio gdje oni javno iznose neistine o tome i prenose odgovornost na mene. No, kao i svaki puta do sada kao obican radnik moram sutjeti i trpjeti uvrede s njihove strane. No to su vec druge price :) Zahvaljujem se, pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znate o čemu vam se tu radi? O klasičnom prebacivanju odgovornosti da se spere ljaga sa osobnog imena, jer ne dao Bog da netko preuzme odgovornost za svoj propust u ovoj državi. Takve se gleda čudnim pogledom.

 

Vratite lovu, u sebi ih pošaljite u "tri krasne", i zaboravite, jer vam takvi ljudi u životu nikad neće ništa značiti, pa čemu onda gubiti živce na njih? A ako ih tješi blaćenje drugih, ma blago njima kako "lijep" život imaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija