Jump to content

TROŠKOVI OVRHE PRED SUDOM


znanjazeljna

Preporučene objave

Poštovani,

kada ovršenik uloži Prigovor na Rješenje o ovrsi temeljem vjerodostojne isprave putem javnog bilježnika, pa se predmet prebacuje na sud, kako se u očitovanju tužitelja na prigovor ovršenika definiraju troškovi postupka?

Naime, uz glavnicu, postoje troškovi javnog bilježnika koje smo predujmili i kamate, a sada kad tražimo plaćanje troškova postupka, kako te troškove navesti (troškovi javnog bilježnika i sudski)? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Presudom se rješenje o ovrsi (odnosno platni nalog sadržan u rješenju o ovrsi) ili održava na snazi (djelomično ili u cijelosti) ili ukida. Dakle, presudom kojom se rješenje o ovrsi održava na snazi obuhvaćeni su troškovi glavnice, kamata i javnobilježnički troškovi (odnosno sve što je navedeno u rješenju o ovrsi). 

Dodatno morate tražiti isključivo naknadu parničnog troška. Budući da vas ne zastupa odvjetnik, imat ćete samo parnični trošak pristojbe na presudu i eventualno trošak vještačenja, ukoliko neko vještačenje bude provedeno u postupku. 

Parnični trošak ćete tražiti nakon zaključenja glavne rasprave u tom postupku, tako da vam je u ovoj fazi očitovanja na prigovor dovoljno da podnesak završite riječima ''tužitelj predlaže da naslovni sud usvoji tužbeni zahtjev te tuženiku naloži naknaditi tužitelju trošak ovog parničnog postupka''.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija